Keanu Reeves’ kontrakt forbyder CGI-redigering af hans skuespil – »De tilføjede en tåre til mit ansigt«

Keanu Reeves’ kontrakt forbyder CGI-redigering af hans skuespil – »De tilføjede en tåre til mit ansigt«
Keanu Reeves som Neo i 'The Matrix'. (Foto: PR)

Mens foryngende CGI og deepfake-teknologi er en af de helt store trends i Hollywood, der for nylig bragte Mads Mikkelsen tilbage i sluttrediverne i den nye ‘Indiana Jones’-trailer, er der heldigvis nogle stjerner, der nægter at lade sig redigere.

I et interview med Wired i forbindelse med den kommende ‘John Wick: Chapter 4’ fortalte Keanu Reeves, at ingen får lov til at ændre hans præstation med digital magi, det beretter Indiewire.

Faktisk har han skrevet ind i sin kontrakt, når han laver projekter, at hans præstationer ikke må ændres uden hans tilladelse med tanke specifikt på digitale opgraderinger.

‘Matrix’-skuespilleren giver nemlig udtryk for noget af en tech-skepsis, når det kommer til det kreative aspekt, der skyldes en dårlig oplevelse tidligt i karrieren.

»Jeg har ikke noget i mod, hvis nogen fjerner et blink under en redigering. Men tidligt, i starten af 2000 eller måske var det i 90’erne, fik jeg en præstation ændret. De tilføjede en tåre til mit ansigt, og jeg havde det bare sådan, ‘Hvad?! Det var sådan, jeg behøver ikke engang være her’«, fortalte skuespilleren Wired.

Reeves ville ikke dele, hvilken film det drejede sig om, men delte sin bekymring for deepfakes i forbindelse med skuespil. Et emne der er yderst aktuelt i forbindelse med ‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’, hvor 80-årige Harrison Ford bliver forynget digitalt, eller hvor døde skuespillere ligefrem kan blive genoplivet, som det var tilfældet med Peter Cushing i ‘Rogue One: A Star Wars Story’.

Mens det er mere harmløst, når en falsk Robert Pattinson eller Timothée Chalamet laver gak på TikTok, har der været tumult omkring Bruce Willis arbejde med et russisk deepfake-firma.

Hvis man spørger Keanu Reeves, fjerner den type teknologi personligheden ved skuespil på en skræmmende måde:

»Det der er frustrerende er, at du mister din handlekraft. Når du optræder i en film, ved du, at du bliver redigeret, men du deltager i det. Hvis du går ind i deepfake-land, har det ingen af dine synsvinkler. Det er uhyggeligt. Det bliver interessant at se, hvordan mennesker håndterer de her teknologier. De har sådan en kulturel og sociologisk indflydelse og arten bliver studeret. Der er så meget ‘data’ på adfærd nu«, siger han til Wired.

‘John Wick: Chapter 4’ får premiere 23. marts.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af