Prissæsonens mest bizarre film får endnu et Oscar-rygstød efter vigtig branchepris

Prissæsonens mest bizarre film får endnu et Oscar-rygstød efter vigtig branchepris
'Everything Everywhere All at Once'. (Foto: UIP)

Det var nok de færreste, der havde regnet med, at den bizarre, tidshoppende ‘Everything Everywhere All at Once’ ville være en af favoritterne til årets Oscar-uddeling. Men sådan ser det efterhånden ud.

I går vandt filmens instruktører Daniel Kwan og Daniel Scheinert hovedprisen til den vigtige amerikanske branchepris, The Directors Guild Awards (DGA).

Såmænd foran næsen på ingen ringere end Steven Spielberg, der var nomineret for ‘The Fabelmans’, hans mest personlige film i karrieren, der på papiret havde alle kvaliteterne til at vinde Oscar-kapløbet.

DGA-prisen plejer at flugte med Oscar-prisen for bedste instruktion, faktisk har der kun været uoverensstemmelser mellem de to kategorier syv gange i 74 år.

Således har ‘Everything Everywhere All at Once’ stadfæstet sin position som Oscar-favorit i kategorien Bedste film. Filmen er nomineret til i alt 11 statuetter.

DGA Awards bød også på priser til Charlotte Wells, der vandt debutant prisen for sin biografaktuelle erindringsfilm ‘Aftersun’. Sara Dosa modtog dokumentarprisen for sin svimlende kærlighedsfilm ‘Fire of Love’.

På tv-fronten var der guld til Sam Levinson, som modtog drama-prisen for ‘Euphoria‘. Bill Hader modtog prisen i komediekategorien for ‘Barry‘, mens ‘Station Eleven‘ sejrede i miniserie-kategorien.

Årets Oscar-uddeling løber af stablen 12. marts, hvor vi får se, om flere af filmene kan gentage successen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af