De bedste events på CPH:DOX: Jada-koncert, prisvindende podcast og besøg fra instruktørlegende

Udover filmprogrammet forbinder festivalen film og virkelighed ved lovende live-events med både komik, musik og stjernekaliber.
De bedste events på CPH:DOX: Jada-koncert,  prisvindende podcast og besøg fra instruktørlegende
Jada. (Foto: CPH:DOX)
Wim Wenders i 1983. (Foto: kpa/United Archives via Getty Images)

Legendebesøg fra Wim Wenders

En vaskeægte instruktørlegende gæster København.

Tyske Wim Wenders kan nemlig opleves i en samtale om, hvad steder betyder for film, og hvordan de indfanges. Hvilket om noget gør sig gældende i instruktørens eget værk, hvor der flyves henover Berlin-muren i ’Himlen over Berlin’, og Cubas gademusik sitrer i dokumentaren ’Buena Vista Social Club’.

Eventet skydes i gang med billeder fra 1980’ernes New York i Wenders kortfilm ‘Reverse Angle: Ein Brief aus New York’. Derefter taler instruktøren med Afsun Moshiry med udgangspunkt i deres fælles festivalaktuelle værk ’A Sense of Place’, der er en samling af seks iranske filminstruktørers beretninger om steder i deres hjemland eller der, hvor de er i eksil.

19. marts på Bremen Teater.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Prisvindende amerikansk aborthistorie

Den amerikanske abortlovgivning blev igen aktuel på nedslående vis, da Roe V. Wade-loven sidste år blev tilbagerullet af landets højesteret.

Men hvor godt kender du egentlig historien bag den berømte lov?

Den kritikerroste og prisvindende podcast Slowburn folder den amerikanske aborthistorie ud og drager paralleller til nutiden. Og som del af CPH:DOX’ podcastprorgram kan man på Aveny T få lovens kulturhistorie opsummeret af ingen mindre end værten Susan Matthews, der deler sin indsigt i, hvordan kønspolitisk fremskridt pludselig blev til tilbageskridt.

24. marts på Aveny T.

Jada. (Foto: CPH:DOX)

Kom helt tæt på til Jada-koncert

Der er sket meget i superstjernen Jadas liv og karriere, siden DR3-dokumentaren ’Jada – lillebitte kæmpestor’ viste den sårbare bagside af hendes overvældende gennembrud tilbage i 2019.

Der bliver derfor passende samlet op på Jada i en kommende TV 2-dokumentar af samme navn. Her har dokumentarist Cille Hannibal fulgt sangeren Emilie Molsted under tilblivelsen af sit andet album (og svære toer), ’Elements’.

Under CPH:DOX giver Jada en intim minikoncert og talk på Bremen, hvor man ved samme lejlighed kan få lov at se seriens tre første afsnit i biografen.

26. marts på Bremen Teater.

Coke-podcast med Knud Brix

Filmprogrammet på årets festival bliver i år suppleret af et stærkt line-up af live-podcasts, hvor Ekstra Bladets hit ’Bandeland’ kan opleves fra første parket på Aveny-T.

Her dykker vært Knud Brix sammen med journalisterne Sune Fischer, Kristian Kornø og Carsten Norton ned i ’Operation Blackjack’ og de kriminelle implikationer, der ligger bag den kokain, der bliver sniffet i Danmark. Hvor ikke mindst den serbiske mafia er et skræmmende trinbræt.

Oplev en særlig afskedsalut til seriens ti afsnit med gamle og nye lyd- og filmklip.

17. marts på Aveny T.

‘Love To Love You, Donna Summer’. (Foto: CPH:DOX)

Discofejring af Donna Summer

Ovenpå en hel festival med stilsiddende dokumentarfortællinger er der mulighed for at runde af med en filmisk svingom.

I dokumentaren ‘Love To Love You, Donna Summer’ tegnes der et gribende og anderledes portræt af discolegenden, hendes musik, talent som sangskriver og den bevægelse, den udsprang fra. Summers egen datter Brooklyn Sudano har instrueret filmen sammen med den Oscar- og Emmy-vindende dokumentarist Roger Ross Williams (‘Life, animated’).

Alle, der har svært ved at sidde stille i biografsædet, kan bagefter bevæge sig videre til gratis fest på Bremens tilstødende bar Kolme, hvor der loves italo-disco på anlægget musikalske 70’er-vibes fra dj-pulten hele natten.

24. marts på Bremen Teater.

‘Love To Love You, Donna Summer’. (Foto: CPH:DOX)

(Udsolgt) vanvidsdokumentarist

»I hope you’re hungry… for nothing!« lyder et af de mest virale klip fra amerikanske Nathan Fielders populære serie ’Nathan for You’.

I afsnittet har han lokket en mand om bord til strafmiddag på en båd, fordi han snød foran i køen ved en hotdog-bod i New York.

Og selvom det bestemt ikke er ingenting, at Fielder gæster København til CPH:DOX, gør meme-bidden sig desværre gældende, da begivenheden med vanvidsdokumentaristen allerede er udsolgt.

Hvis man er så heldig at have sikret sig en billet, har man formentlig en mindeværdig aften i vente, hvis Fielder tager bare en brøkdel af sine galimatias-manerer med på scenen.

På Bremen fortæller og viser instruktøren et udvalgt afsnit fra sit seneste genresprængende projekt ‘The Rehearsal’, hvor han endnu engang vrider sig sorthumoristisk rundt et sted på grænsen mellem fakta og fiktion, ekstremt underholdende og utilgiveligt pinligt.

HBO-serien blev rammende beskrevet af Soundvenues begejstrede anmelder Lau Lehrmann, der kaldte den »spækket med genialiteter, men nærmest umuligt at beskrive«.

De håbefulde kan jo krydse fingre for at opstøve en afbudsbillet! Ellers kan man skylle skuffelsen ned med en øl, når Nathan Fielder-fans er inviteret til opvarmning på Nørrebro-baren Dispensary, hvor de på bedste ’The Rehearsal’-metamanér efter sigende øver sig først med en falsk Nathan Fielder.

24. marts på Aveny T.

Udforsk hele CPH:DOX’ liveprogram her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af