‘The White Lotus’-skuespiller anklaget for sexchikane

‘The White Lotus’-skuespiller anklaget for sexchikane
F. Murray Abraham. (Foto: HBO Max)

Den 83-årige Oscar-vindende skuespiller F. Murray Abraham (‘Amadeus’) imponerede for nyligt i ‘The White Lotus’ som den upassende kvindeglade og sexistiske bedstefar Bert Di Grasso, der er på tur med sin søn og barnebarn for at udforske familiens sicilianske rødder.

Nu anklages skuespilleren for upassende opførsel i forbindelse med sit arbejde på Apple TV+-serien ‘Mythic Quest’.

Abraham spillede en central rolle i de to første sæsoner af komedieserien om spiludvikling, som han sidste år forlod uden videre forklaring.

Hans exit skyldes ifølge en ny beretning fra Rolling Stone, at Abraham blev anklaget for seksuelt krænkende adfærd flere gange.

Her lyder det fra en kilde i produktionen, at skuespilleren har været indblandet i to sager. Han blev i første omgang bedt om at holde sig fra nogle af seriens kvindelige skuespillere og modtog en advarsel. Ved den anden hændelse gik sagen eftersigende videre til seriens skaber Rob McElhenney, der afskedigede ham inden seriens tredje sæson.

I forbindelse med sagen kommenterer seriens produktionsselskab Lionsgate anklagerne om Abraham:

»Vi tager anklager om upassende opførsel alvorligt og undersøger dem grundigt. Grundet firmapolitik diskuterer vi ikke vores ansattes handlinger«, har en talsperson fra filmselskabet udtalt til Indiewire.

Da det først blev annonceret, at skuespilleren forlod serien, var det dog med noget andre toner fra seriens skabe:

»Det er en skam ikke at have Murray med i denne sæson. Men vi anerkender, at (seriekarakteren, red.) C.W. er en elsket karakter og åbenlyst en kæmpe del af serien. Så vi har sørget for, at vi har en virkelig passende hyldest til ham. Vi adresserer det helt sikkert på en stor måde«, fortalte seriens skaber McElhenney til Variety i november sidste år.

I sæson tre af ‘Mythic Quest’ døde F. Murray Abrahams karakter således i første afsnit, hvor han tog sit eget liv ved at køre ud over en klippe i bil, som reaktion på en terminal sygdomsdiagnose.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af