Martin Scorsese vil lave film om Jesus efter møde med paven

Martin Scorsese vil lave film om Jesus efter møde med paven
Martin Scorsese. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Martin Scorsese er i gang med en Europa-turné, efter at han for nogle uger siden præsenterede sin stærkt imødesete western ‘Killers of the Flower Moon’ på årets Cannes Film Festival.

Og noget tyder på, at mesteren måske har fundet sit næste filmprojekt.

Ifølge Variety har Scorsese ved en pressekonference i Rom i weekenden fortalt, at han vil gå i gang med at arbejde på en film om Jesus, efter at have mødtes med Pave Francis i Vatikanet.

»Jeg har svaret på pavens appel til kunstnere på den eneste måde, jeg kan: Ved at skrive et manuskript til en film om Jesus. Og jeg skal til at gå i gang med at lave den«, sagde Scorsese.

Pressemødet kom efter, at Scorsese havde været i privataudiens hos paven, der har opfordret kunstnere til at hjælpe med at skildre Jesus og troen, hvilket Scorsese sagde bevægede ham dybt.

Tro har været et gennemgribende tema i næsten alle Scorseses film – nok mest markant i den kontroversielle ‘The Last Temptation of Christ’ og i passionsprojektet ‘Silence’.

Scorseses aktuelle ‘Killers of the Flower Moon’ modtog stor ros på årets Cannes Film Festival, hvor Soundvenues udsendte også havde den højt på sin rangering over de bedste film på festivalen.

Filmen får biografpremiere herhjemme 19. oktober.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af