Optagelserne til sidste sæson ‘Stranger Things’ udskydes grundet strejke

Optagelserne til sidste sæson ‘Stranger Things’ udskydes grundet strejke
'Stranger Things'. (Foto: Tina Rowden/Netflix)

Den igangværende forfatterstrejke i Hollywood lammer i øjeblikket nogle af tidens største serier.

Det gælder blandt andet sidste sæson af ‘Stranger Things’Netflix, der snart skulle være gået i optagelse, men som i stedet er blevet udskudt, da holdet ikke vil acceptere at optage uden showrunnere, manuskriptforfattere og producere til stede på set.

»Skriveprocessen stopper ikke, når optagelserne går i gang. Selvom vi var spændte på at starte produktionen med vores fantastiske cast og hold, er det ikke muligt under strejken. Vi håber, at en fair aftale bliver indgået snart, så vi alle kan vende tilbage til arbejde«, skriver serieskaberne Duffer-brødrene på Twitter.

Filmmediet Deadline skriver, at der ikke er planlagt nogen ny startdato for produktionen, så det hele afhænger altså af, hvor længe strejken varer.

Amazon har grebet produktionen af den næste sæson af fantasy-flagskibet ‘Ringenes herre: Magtringene‘ noget anderledes an: Her fortsætter optagelserne til sæson to som planlagt uden showrunnere til stede på set. I stedet overgår det kreative ansvar til episodeinstruktørerne.

Den igangværende strejke er initieret af manuskriptforfatternes fagforbund i Hollywood, Writer’s Guild of America, der kæmper for bedre vilkår i en streamingvirkelighed, som har forringet mange forfatteres betingelser betragteligt, både hvad angår løn og arbejdsforhold.

Sidste gang forfatterne i Hollywood strejkede i 2007-2008, varede det over 100 dage.

‘Stranger Things’ sæson fem forventes at få premiere på Netflix i 2024.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af