Christopher Nolan er optimistisk omkring AI-teknologi, så længe det bliver brugt korrekt

Christopher Nolan er optimistisk omkring AI-teknologi, så længe det bliver brugt korrekt
Christopher Nolan. (Foto: Samir Hussein/WireImage)

Så går det løs. En af filmårets mest ventede uger er over os, da både Christopher Nolans ‘Oppenheimer’ og Greta Gerwigs ‘Barbie’ får danmarkspremiere på torsdag.

Omtalen har været massiv for begge film, hvor især gallapremieren på Nolans atombombedrama har trukket overskrifter, da castet i sidste uge forlod det højt imødesete event grundet den igangværende strejke i Hollywood.

Skuespillerstrejken kommer i kølvandet på manuskriptforfatternes egen strejke, som har stået på siden maj måned, hvor en af hovedårsagerne bag har været AI-teknologiens truende indtog.

I et nyt interview med The Hollywood Reporter giver instruktør og manuskriptforfatter Christopher Nolan sit eget besyv i forbindelse med AI samt effekten, nutidens teknologi har på sin skriveproces.

Her fortæller den 52-årige brite nemlig, at han slet ikke har en smartphone på sin person, og at han undgår at være på internettet, når han arbejder på sine manuskripter:

»Mine børn vil sikkert sige, jeg er en kæmpe Luddit. Dog vil jeg faktisk modsige den beskrivelse. Jeg synes, at teknologi og hvad den kan levere, er fantastisk. Mit personlige valg er, hvor involveret jeg bliver«.

Trods boomer-tilkaldelser fra sine børn, kan der da været noget om snakken, idet de håndholdte tidsslugere kan påvirke arbejdskoncentrationen. Det mener Nolan også:

»Det handler om niveauet af forstyrrelse. Hvis jeg producerer mit eget materiale og skriver mine egne manuskripter, ville det ikke være særlig nyttigt for mig at være på en smartphone hele dagen«.

Alt imens AI-teknologien er til stor bekymring for de strejkende manuskriptforfattere, har Christopher Nolan et mere optimistisk synspunkt omkring kunstig intelligens, så længe det bliver brugt korrekt og ikke får tilskrevet gudelignende egenskaber.

»Jeg føler, at AI stadig kan være et meget kraftfuldt værktøj for os. Jeg er optimistisk omkring det. Det er jeg virkelig. Men vi skal betragte det som et værktøj«, fortæller han i interview med Wired og fortsætter:

»Personen, der håndterer det, skal stadig være ansvarlig for at håndtere det værktøj. Hvis vi tilskriver AI samme status som et menneske, på samme måde som vi gjorde juridisk med virksomheder på et tidspunkt, så vil vi få store problemer«.

‘Oppenheimer’ får dansk premiere 20. juli.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af