Robert Downey Jr. lovpriser Cillian Murphys ‘Oppenheimer’-præstation: »Jeg har aldrig set en skuespiller lave et større offer«

Robert Downey Jr. lovpriser Cillian Murphys ‘Oppenheimer’-præstation: »Jeg har aldrig set en skuespiller lave et større offer«
Cillian Murphy i Christopher Nolans 'Oppenheimer'. (Foto: PR)

Cillian Murphys altoverskyggende hovedrollepræstation i Christopher Nolans ‘Oppenheimer’ er allerede blevet rost til skyerne af anmeldere over hele verden.

Også Murphys medskuespillere blev blæst bagover af hans altomsluttende dedikation til rollen.

I et interview med People Magazine fortæller Robert Downey Jr., at Murphys ihærdighed var ulig noget andet, ‘Iron Man’-stjernen havde set i sin karriere.

»I løbet af min karriere har jeg aldrig set en hovedrolleskuespiller lave et større offer. Han vidste, at det ville blive en kolossal opgave, da Chris ringede til ham (og tilbød rollen, red.). Men jeg tror, at han har den nødvendige ydmyghed for at overleve en rolle som denne«, siger Downey Jr.

Murphys medskuespiller Matt Damon har tidligere rost Murphy for hans indgående forberedelse til rollen som J. Robert Oppenheimer:

»Vi kunne finde på at sige: ‘Hey, vi har weekend i tre dage. Vi overvejer at tage til Santa Fe og se på antikviteter. Hvad skal du lave?’ ‘Jeg er nødt til at lære 30.000 ord på hollandsk. Hav en god tur!’. Men det var nødvendigt for rollen«.

Murphy har tidligere beskrevet ansvaret ved hovedrollen som »overvældende«, hvilket blandt andet førte til, at han udeblev fra diverse holdmiddage under optagelserne, så han kunne fokusere på sin præstation.

Desuden tabte han sig gevaldigt til rollen for at opnå J. Robert Oppenheimers magre fysik.

‘Oppenheimer’ kan ses i biograferne.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af