Jamie Dornan vidste, anmelderne ville slagte ham i ’Fifty Shades of Grey’

Jamie Dornan vidste, anmelderne ville slagte ham i ’Fifty Shades of Grey’
'Fifty Shades of Grey'. (Foto: UIP)

I 2015 var ‘Fifty Shades of Grey’ the talk of town. Filmen var et kommercielt monsterhit, men blev slagtet af både anmeldere og almindelige biografgængere.

Filmen vandt hele fem såkaldte Razzie-priser, der uddeles som en form for modpol til Oscar-statuetterne. Her gik E.L. James-filmatiseringen hjem med både ’værste film’, ’værste mandlige skuespiller’ og ’værste kvindelige skuespiller’.

Intet af dette kom dog bag på filmens irske stjerne Jamie Dornan. Det indrømmer han i filmpodcasten ’Happy Sad Confused’.

»Sandheden var, at vi lavede noget, som ville tjene tonsvis af penge, som fans ville elske, og kritikerne ville hade«, siger han og tilføjer, at det »var præcis, hvad der var sket med bøgerne«.

Soundvenue var heller ikke meget begejstret for filmserien, og gav seriens sidste kapitel, ’Fifty Shades Freed’, én enkel stjerne.

Dornan, som spillede den masochistiske milliardær Christian Grey overfor Dakota Johnson i ’Fifty Shades’-trilogien, skulle oprindeligt slet ikke have været med i filmene.

’Sons of Anarchy’-stjernen Charlie Hunnam var først blevet castet som den BDSM-udøvende milliardær, og Dornan indrømmer i podcasten, at han i sin tid faktisk følte sig »en smule lettet« over ikke at have fået rollen.

Men da Hunnam blev nødt til at droppe ud af projektet grundet forpligtigelser til ’Sons og Anarchy’, traf Dornan en hurtig beslutning og tog rollen, som han siden modtog meget kritik for, når det gjaldt både skuespil og det kvindesyn, filmen gav udtryk for. Det blev dog også et vendepunkt i hans karriere.

På trods af den hårde kritik føler Dornan ikke, at filmene fuldstændig beseglede hans skæbne. »Der er en udfordring i det, som jeg elsker«, siger han om at modbevise folks fordomme efter ’Fifty Shades’.

Han har siden medvirket i Kenneth Branaghs Oscar-nominerede ’Belfast’ og senest Netflix-spionthrilleren ’Heart of Stone’, hvor Soundvenues anmelder roste hans præstation som »en kærkommen pacemaker«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af