Størrelsen på Bradley Coopers næse i Oscar-hypet Netflix-film møder kritik

Størrelsen på Bradley Coopers næse i Oscar-hypet Netflix-film møder kritik
Bradley Cooper i 'Maestro'. (Foto: PR)

Bradley Cooper har gennemgået en større transformation for at spille den verdenskendte komponist Leonard Bernstein i den kommende biopic ‘Maestro’Netflix.

Men i kølvandet på offentliggørelsen af filmens trailer har Cooper mødt kritik for at have brugt en protesenæse, så han lignede Bernstein mere nøjagtigt. Det skriver blandt andre Variety.

Ifølge kritikerne er den forstørrede næse det seneste eksempel i, hvad de mener er en række af stereotype Hollywood-skildringer af jøder.

I en officiel pressemeddelelse forsvarer Bernsteins børn dog Coopers beslutning:

»Det knuser vores hjerter at se, at hans (Bradley Cooper, red.) indsats bliver misrepræsenteret eller misforstået. Det er tilfældigvis sandheden, at Leonard Bernstein havde en dejlig, stor næse. Bradley valgte at bruge makeup til at forstærke ligheden, og det har vi det helt fint med. Vi er også sikre på, at vores far ville have haft det fint med det«, lyder det blandt andet.

Det er ikke første gang, at en ikke-jødisk Hollywood-stjerne har fået kritik for sin portrættering af en jødisk karakter.

Helen Mirren oplevede for nyligt noget tilsvarende i forbindelse med filmen ‘Golda’, hvor hun også har gennemgået en større transformation for at spille den forhenværende israelske statsminister Golda Meir.

‘Maestro’ får verdenspremiere på filmfestivalen i Venedig i starten af september. Filmen får premiere på Netflix 20. december.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af