Kate Winslet fortæller om bodyshaming ved auditions: »Jeg fik hele tiden at vide, at jeg havde den forkerte form«

Kate Winslet fortæller om bodyshaming ved auditions: »Jeg fik hele tiden at vide, at jeg havde den forkerte form«
Kate Winslet. (Foto: Dave J Hogan/Getty Images)

Kate Winslet har igennem sin lange skuespillerkarriere måttet stå på mål for andres holdninger til sin krop.

I et interview med Vogue taler hun nu ud om de kommentarer, hun fik i starten af sin karriere, når hun gik til auditions i Hollywood.

»Jeg fik hele tiden at vide, at jeg havde den forkerte form. Jeg fik hele tiden at vide, at jeg ville blive nødt til at nøjes med mindre«, husker hun.

Udtalelsen kommer i anledning af, at Winslet til december er aktuel med biopic’en ’Lee’ om den berømte krigsfotograf Lee Miller, der dokumenterede Anden Verdenskrig for Vogue. Udover at spille hovedrollen producerer Winslet også selv filmen.

Hun fortæller i interviewet om en topløs scene i filmen, der genskaber ét af Millers fotografier. En sådan scene kunne være angstprovokerende, men Winslet fortæller, at de mange negative kommentarer ikke har fået hende ned med nakken.

»Jeg ved bedre end at spilde dyrebar energi på at kritisere mit fysiske selv. Jeg tror, at enhver kvinde er bedre stillet ved bare at sige: Jeg tror på mig selv. Det er ligegyldigt, hvad andre tænker, det her er, hvem jeg er – lad os komme videre«, siger hun.

Det er ikke første gang, at Kate Winslet taler ud om den bodyshaming, hun er blevet udsat for i løbet af sin karriere.

Sidste år fortalte hun om, hvordan hun blev udsat for »mobning« og »borderline krænkende« adfærd fra pressen efter premieren på ’Titanic’, hvor spørgsmålet om Jacks overlevelse ofte endte med at dreje sig om hendes vægt.

Hun har også afsløret, hvordan hun i 2021-serien ‘Mare of Easttown’ måtte forhindre redigering af plakaten og kæmpe for at beholde lidt »overflødig mave« i en sexscene.

’Lee’ får dansk biografpremiere 25. december.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af