Alec Baldwin risikerer ny drabssigtelse efter flere oplysninger i ‘Rust’-sagen

Alec Baldwin risikerer ny drabssigtelse efter flere oplysninger i ‘Rust’-sagen
Alec Baldwin. (Foto: Mark Sagliocco/Getty Images for National Geographic)

Skuespilleren Alec Baldwin risikerer igen at blive sigtet for uagtsomt manddrab, da der er kommet nye oplysninger frem i sagen.

Under optagelserne til westernfilmen ‘Rust’ i 2021 skød Alec Baldwin og dræbte fotograf Halyna Hutchins i Santa Fe, New Mexico, med en rekvisitpistol. Han blev derefter tiltalt for uagtsomt manddrab.

I april blev sigtelserne mod Baldwin henlagt efter distriktsanklageren trak sig fra retsforfølgelsen.

Nu overvejer New Mexicos anklagemyndighed at indkalde en såkaldt grand jury, også kendt som et nævningeting, for at overveje en genoptagelse af sigtelsen mod Baldwin, der var producer på ‘Rust’, skriver The New York Times.

»Vi mener, at baseret på vores lange og detaljerede undersøgelse, er det passende for et nævningeting i New Mexico at træffe en beslutning om, hvorvidt sagen bør fortsætte,« siger hovedanklageren Kari Morrissey til nyhedsmediet.

Sagen er blevet aktualiseret igen på grund af en yderligere analyse af rekvisitpistolen. Denne analyse skulle angiveligt modsige Baldwins påstand om, at han ikke affyrede skuddet, hvilket antyder, at det ikke blot var en fejlaffyring.

»Den retsmedicinske undersøgelse af pistolen konkluderede med sikkerhed, at aftrækkeren på pistolen måtte have været trykket ind for, at pistolen kunne affyre et skud,« tilføjer anklager Morrissey.

Baldwin vidste dog ikke, at rekvisitten var ladt med skarp ammunition.

Hannah Gutierrez-Reed, ansvarlig for våbenhåndtering under filmoptagelserne af filmen, er fortsat sigtet for uagtsomt manddrab blandt andre anklager. Hun har nægtet sig skyldig, og hendes retssag begynder i februar 2024.

Produktionen på ‘Rust’ blev færdig i april i år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af