Forlagsbranchens racisme hænges til tørre i festivalhittet ‘American Fiction’ – se traileren

Forlagsbranchens racisme hænges til tørre i festivalhittet ‘American Fiction’ – se traileren
'American Fiction'. (Foto: Apple TV+)

Er det okay at fortælle stereotype fortællinger om sin egen minoritetsgruppe, hvis det til gengæld betyder garanteret succes hos majoriteten?

Det dilemma står Jeffrey Wright overfor i festivaldarlingen ’American Fiction’, der vandt publikumsprisen på Toronto International Film Festival.

Filmens humoristiske trailer har Jeffrey Wright (‘The Batman’) i hovedrollen som den seriøse forfatter Monk, hvis bøger ikke sælger længere.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hans agent forklarer, at dét et forlag vil have er en »sort bog«. Hvilket vil sige, at det ikke er nok, at Monk er sort og har skrevet en bog – den skal også være noget, som et hvidt publikum kan genkende.

Frustereret over massernes tørst efter forældede troper skriver Monk en parodi på samme under aliasset Stagg R. Leigh (et ordspil på den amerikanske folkesang Stagger Lee om en sort kriminel).

Bogen bliver bare en kæmpe succes hos den hvide forlagsbranche, der labber den overdrevent stereotype fortælling i sig. Monk og hans agent må nu vælge mellem at sælge ud eller tjene rigtigt, rigtigt mange penge.

Cord Jefferson, som tidligere har ageret manuskriptforfatter på prominente serietitler som ‘Master of None’, ’Watchmen’ og ’The Good Place’ skriver og instruerer filmen, mens ‘Knives Out’-instruktør Rian Johnson producerer.

Issa Rae (‘Barbie’) og Tracee Ellis Ross (‘Black-Ish’) er derudover at finde på plakaten.

‘American Fiction’ får amerikansk biografpremiere 15. december. Den danske premieredato kendes ikke endnu.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af