Noah Baumbach syntes, at ’Barbie’ var en »forfærdelig idé«

Noah Baumbach syntes, at ’Barbie’ var en »forfærdelig idé«
Greta Gerwig og Noah Baumbach. (Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Set i lyset af, hvordan Barbenheimer-fænomenet dominerede biograferne i sommer, er det svært at forestille sig en tid, hvor alle ikke var med på den lyserøde ‘Barbie’-bølge.

Men filmens medforfatter, instruktør Noah Baumbach, var langt fra solgt, da han blev præsenteret for idéen om en filmatisering af legetøjet. Det skriver Variety.

Baumbach fortalte om sin skepsis til en særvisning af ‘Barbie’ i samtale med filmens instruktør Greta Gerwig, som han også er gift med.

»Jeg syntes, at det var en forfærdelig idé, og Greta havde meldt mig til det. Jeg havde det bare sådan, ’Jeg kan ikke se, hvordan det her skal blive godt på nogen måde’«, husker han.

Greta Gerwig gav sin egen version af Baumbachs bekymringer: »Der er ingen karakter, og der er ingen historie, så hvorfor vil du gøre det her? Der er ingen indgangsvinkel’«, husker hun.

Baumbach fortalte, at hans bekymringer faktisk var så store, at han flere gange forsøgte at tale Gerwig helt fra projektet: »Jeg blokerede for det i et stykke tid, og hver gang hun bragte det på bane, sagde jeg ’Du er nødt til at få os ud af det her’. Og så kom pandemien…«

Det var nemlig under pandemien, at Gerwig for alvor præsenterede sine første idéer til ’Barbie’. Og hendes første udkast gjorde Baumbachs bekymringer til skamme:

»Det var Barbie, der vågnede op i sit Dreamhouse og gik ud i sin baghave for at møde nogen, der var døende«, fortæller han om første udkast til manuskriptet.

»Jeg læste de sider og tænkte, ’Nu forstår jeg, hvad det her er. Filmen handler om at omfavne sin dødelighed og rodet ved det hele, så det var spændende’«, lyder det.

‘Barbie’ blev en historisk succes, og Gerwig blev den første kvindelige soloinstruktør, hvis film tjente over en milliard dollars på verdensplan.

‘Barbie’ kan lejes på SF Anytime, Blockbuster, Grand Hjemmebio og Rakuten TV.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af