Barry Keoghan var døden nær lige inden Oscar-nomineret rolle i ‘The Banshees of Inisherin’

Barry Keoghan var døden nær lige inden Oscar-nomineret rolle i ‘The Banshees of Inisherin’
Barry Keoghan i 'The Banshees of Inisherin'. (Foto: PR)

Sidste år var Barry Keoghan Oscar-nomineret for sin præstation i Martin McDonaghs ‘The Banshees of Inisherin’, men det var med nød og næppe, at han blev klar til rollen.

For inden optagelsene blev han ramt af en dødelig kødædende infektion. Det fortæller den ‘Saltburn’-aktuelle skuespiller i et stort interview med GQ. Undervejs var det så slemt, at det var på tale, at han skulle have amputeret sin arm for at overleve.

»Men jeg dør ikke, vel?«, fortæller den 31-årige irer, at han spurgte lægerne, der ikke kunne love noget. Keoghan fik at vide, at en ud af fem tilfælde er fatale.

Martin McDonagh besøgte skuespilleren på hospitalet, hvor han dog var ikke var til at slå ud.

»Vi var kun fire dage fra at skulle optage, og hans arm var helt hævet. Men han var sådan, ‘Ja, nej, jeg skal nok klare den – vi ses på tirsdag«, forklarer instruktøren i GQ-interviewet.

»Bare husk det her, når du bliver Oscar-nomineret«, lød McDonaghs opmuntrende ord til den unge stjerne, som viste sig at gå i opfyldelse, da Keoghan nåede at komme sig inden produktionen. Oscar-statuetten gik til Ke Huy Quan for ‘Everything Everywhere All At Once’, men Keoghan fik da lov til at beholde sin am.

Det lå ikke ligefrem i kortene, at Barry Keoghan skulle blive Hollywood-stjerne. Som ganske ung mistede han sin mor, der var stofmisbruger, og efterfølgende boede han hos 13 forskellige plejefamilier.

Udover hans hovedrolle i ‘Saltburn’ kan man snart opleve Keoghan i tv-serien ‘Masters of the Air’, mens han også er på rollelisten på nogle af de mest ventede film i 2024. The Weekends unavngivne filmprojekt med Trey Edward Shults og Andrea Arnolds ‘Bird’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af