De 11 danske serier, vi har størst forventninger til i 2024

Årets danske serieudbud ser en kende sparsomt ud på nuværende tidspunkt. Til gengæld er én af serierne den mest ventede i mange år.
De 11 danske serier, vi har størst forventninger til i 2024
'Evigt'. (Foto: Jesper Christensen)

Der skal nok komme flere danske serier til, end vi foreløbigt kan mønstre på nedenstående liste. Flere af de store spillere er ikke klar til at røbe alle hemmelighederne endnu.

Det ændrer dog ikke på, at man allerede nu kan konstatere, at paletten for 2024 mere end antyder, at den danske serieguldalder er en saga blot. Få helt nye serier og få produktioner i det hele taget tegner et forbløffende sparsomt billede. Krisen kradser i kølvandet på arbejdsmarkedskonflikter, Viaplays økonomiske krise med mere. De to TV 2-serier nederst på listen kommer endda måske først næste år.

Men noget er der da at glæde sig til. Ikke mindst den måske mest ventede danske serie i mange år, Thomas Vinterbergs første projekt siden ’Druk’, ’Familier som vores’.

Her kommer overblikket over de lige nu mest ventede danske serietitler i det kommende år:

‘Dark Horse’. (Foto: Per Arnesen/TV 2)

1. ’Dark Horse’

Josephine Højbjerg bryder ud af ‘Tinka’-julekalenderfiguren med sin første bærende voksenrolle i TV 2’s nært forestående serie over seks afsnit, ‘Dark Horse’.

Højbjerg spiller 17-årige Anna, der rejser med sin mor Eva (Birgitte Hjort Sørensen) fra en jetsettilværelse i Kina til morens lille danske barndomsby. Her flytter de ind hos Evas gæstfri bror Christian, men betændte familieforhold lurer, mens Anna kommer på dybt vand med en ny venneflok på sit nye gymnasium.

På rollelisten ses også Nina Rask, Mads Rømer, Viktor Hjelmsø og Youssef Wayne Hvidtfeldt. Sara Isabella Jønsson (‘Hvor kragerne vender’, ‘Copenhagen Cowboy’) har skrevet manuskriptet med Karoline Lyngbye som konceptuerende instruktør. Lyngbye spillefilmdebuterede sidste år med ‘Superposition’.

Premiere på TV 2 Play 21. januar og TV 2 Echo 28. januar.

‘Evigt’. (Foto: Jesper Christensen)

2. ‘Evigt’

Jonas Risvig er som bekendt en produktiv herre. I år debuterer han som spillefilminstruktør med ‘Kontra’, men det skal ikke forhindre ham i også at være snarligt serieaktuel.

Med ‘Evigt’ vender han tilbage til platformen, hvor det hele startede, nemlig på YouTube. Denne gang har Risvig instrueret sammen med det unge instruktørtalent Siff Bak, der var hans instruktørassistent på ‘Salsa’. Serien er skrevet af ‘Salsa’-forfatter Laila Asingh og handler om unge i gymnasiealderen.

Castet består af nye spillere i bedste Jonas Risvig-stil, og Silje Sofie Lindberg Ryhl spiller hovedrollen som Nanna. Risvig lover denne gang en serie i tråd med ‘Centrum’ og ‘Grænser’.

Premiere på YouTube 11. februar.

Nikolaj Steen (t.h.) med Paprika Steen under optagelserne til ‘NamaStay’. (Foto: Pineapple Entertainment)

3. ‘NamaStay’

Nikolaj Steen og storesøster Paprika Steen arbejder sammen for første gang på den kommende DR-serie, som Nikolaj instruerer og Paprika spiller hovedrollen i sammen med sin faste partner-in-crime, Lars Brygmann, der senest spillede over for hinanden i ‘Toves værelse’.

I ‘NamaStay’ er de ægteparret Charlotte og Andreas, som kvitter livet i overhalingsbanen og flytter ud af byen for at åbne et nyt glampingresort i håb om en tilværelse med fordybelse og slow living. Serien følger dem ved åbningen af første glampingsæson – som selvfølgelig ikke kommer til at køre som smurt.

Også Amalie Lindegård, Lærke Winther og Peter Gantzler er på rollelisten.

Premiere på DR TV i løbet af foråret.

‘Familier som vores’. (Foto: Julia Vrabelová/Zentropa/TV 2)

4. ’Familier som vores’

Det er noget af et scoop for TV 2, at Thomas Vinterbergs første projekt efter Oscar-vinderen ‘Druk’ er en serie for kanalen – tilmed instruktørens første serie nogensinde.

Forventningerne er derfor tårnhøje til ‘Familier som vores’, der foregår i en fremtid, hvor vandstandene er steget så voldsomt, at Danmarks befolkning må evakueres. Velhavende familier flytter i sikkerhed, mens de mindre heldige må lade sig flytte af regeringens evakueringsprogrammer, der splitter familier ad ud over Europa.

Blandt de mennesker, der sendes ud af Danmark, er Laura (Amaryllis August) og hendes skilte forældre, som spilles af Paprika Steen og Nikolaj Lie Kaas.

På den stjernespækkede rolleliste ses også Esben Smed, Magnus Millang, David Dencik, Thomas Bo Larsen, Asta Kamma August og Albert Rudbeck Lindhardt.

Serien er efter sigende Zentropas hidtil største produktion og er skrevet af Vinterberg og Bo Hr. Hansen, der tidligere har samarbejdet på Vinterbergs debutspillefilm ’De største helte’.

Premiere på TV 2 til efteråret.

Instruktør Milad Alami med Alba August og Marco Ilsø under optagelserne på ‘Bullshit’. (Foto: Nordisk Film/Viaplay)

5. ’Bullshit’

I den kommende Viaplay-serie bliver historien om Danmarks første store rockerkrig i 1980’erne fortalt fra rødderne i 1970’ernes Christiania og Amager, hvor rodløse unge forsøgte at skabe et fællesskab uden for det etablerede samfund, der senere blev til rockerklubben Bullshit.

Serien fokuserer på det tumultariske kærlighedsforhold mellem to af gruppens førende unge, Pia og Henning ‘Makrel’. Alba August og Marco Ilsøe spiller rockerparret – og får selskab af blandt andre Vic Carmen Sonne og Jakob Cedergren.

Serien er baseret på Camilla Stockmann og Janus Kølster Rasmussens Cavling-vindende bog ‘Bullshit – fortællingen om en familie’ fra 2017.

I instruktørstolen sidder Milad Alami, der spillefilmdebuterede med ‘Charmøren’, og han har skrevet manuskriptet sammen med Bo Hr. Hansen og Molly Malene Stensgaard.

Forventet premiere på Viaplay i løbet af 2024.

6. ‘Hell of a Date’ (arbejdstitel)

Amazon kommer med sin første dansk-svenske fiktionsserie i løbet af 2024 i form af en actionserie, hvis arbejdstitel er ‘Hell of a Date’, og som udspiller sig blandt svenske medier og politikere.

Den komisk ladede serie foregår over en dag (og fire afsnit), hvor enkemanden Arthur bliver rekrutteret til at hjælpe stjernejournalisten Christina, der udfordrer magten i en tid, hvor der er mangel på strøm til vinteren. Samtidig har han en date med Mille, som han er nødt til at gennemføre, så ingen vækker mistanke.

Serien er godt nok sat i Sverige med svenske skuespillere, men det er danske Drive Studios, der står bag, og den ‘Bedre tider’-aktuelle danske instruktør Milad Avaz, der har instrueret. Han har skrevet manuskriptet med Jacob Katz Hansen og Anna Neye.

Premiere på Prime Video i løbet af 2024.

Frederik Cilius og Rasmus Bruun i ‘Orkestret’. (Foto: Åsmund Sollihøgda / DR)

7. ’Orkestret’ sæson 2

DR’s spiddende komedieserie med Frederik Cilius og Rasmus Bruun i hovedrollerne som den arrogante klarinettist Bo Høxenhaven og den bøjelige mellemleder Jeppe Nygreen blev en flot succes i 2022.

Og nu kommer fortsættelsen, igen med Mikkel Munch-Fals ved instruktørroret.

Første ombæring handlede om livet på gangene i DR Byens orkesterafdeling og de intriger, der udspillede sig mellem symfoniorkestrets to klarinettister – den evige nummer to Bo og alles favoritblæser Simon (Casper Phillipson).

De blev flankeret af kaos i kulissen fra Lise Baastrups iskolde chef og Jeppes kone Regitze (Neel Rønholt). Og fik en fin følelsesmæssig dimension i form af Emma Sehested Høegs unge klarinettist Elin.

Forhåbentlig kommer hun endnu mere i fokus i fortsættelsen. 

Premiere på DR i løbet af 2024.

‘Kald mig far’. (Foto: Christian Geisnæs/ Viaplay)

8. ’Kald mig far’

Vi havde også Viaplay-serien ‘Kald mig far’ på listen sidste år, men midt i streamingtjenestens alvorlige krise er den blevet udskudt flere gange, og der er stadig ingen officielle meldinger om dens premiere. Men det da for pokker være i år?

Med ‘Kald mig far’ forløser ‘Vikings’-stjerne Alex Høgh Andersen sin komiske side i fællesskab med sin bedste ven, Magnus Haugaard kendt fra ‘Skyld’ og ‘Elsker dig for tiden’.

De spiller vennerne Emil og Viktor, der pludselig bliver tættere, end de måske ville ønske. For Viktor begynder at date Emils mor, spillet af Ellen Hillingsø. På rollelisten pynter navne som ‘Venuseffekten’-talentet Johanne MillandRoberta Reichardt og Oscar Dyekjær Giese.

Serien er instrueret af Christian Dyekjær.

Forventet premiere på Viaplay i løbet af 2024.

Olivia Joof Lewerissa og Josephine Park i ‘Skruk’ sæson 1. (Foto: Tine Harden)

9. ’Skruk’ sæson 2

Der er dømt baby, barsel og lortebleer, når anden sæson af ‘Skruk’ får premiere på Netflix.

I første sæson inseminerede fertilitetslægen Nana sig selv med ekskærestens sæd i en brandert.

Anden sæson følger Nana, der nu har et barn på to måneder, men som ikke sætter pris på barselstilværelsen. Nana får tigget sig sit job tilbage, men er nødt til at alliere sig med sin mor for at passe babyen, hvilket viser sig at være et partnerskab fra helvede.

Samtidig spøger det forliste forhold til Mathias i kulissen, mens hun på arbejdspladsen udkonkurreres af den nye stjernelæge Hampus.

‘Skruk’ sæson to er skabt af Amalie Næsby Fick og Nikolaj Feifer, der også stod bag første sæson. Og Josephine Park er selvfølgelig tilbage i hovedrollen.

Forventet premiere på Netflix i løbet af 2024.

‘Graverne’. (Foto: Tine Harden/TV 2)

10. ’Graverne’

TV 2 sætter fokus på den fjerde statsmagt med den kommende serie – premiere enten i år eller næste år – om det undersøgende journalistiske tv-program ‘Brændpunkt’.

Programmets redaktion er ledet af den idealistiske Liv, spillet af Mille Dinesen, der sammen med sin mand, spillet af Afshin Firouzi, ejer produktionsselskabet bag, Agenda Production.

Den anerkendte redaktion har ikke leveret en stor afsløring længe, og graverredaktionen er truet på livet, indtil et tip leder gruppen på sporet af en sag med tråde til de øverste politiske magtlag.

Jenny Lund Madsen har skrevet serien, der instrueres af Jesper W. Nielsen og blandt andre har Søren Malling (en ‘Borgen’-crossover!?), Lila Nobel, Clint Ruben og Johanne Milland i gravergruppen.

Premiere på TV 2 i 2024 eller 2025.

‘De bedste år’. (Foto: Jonas Bie/TV 2)

11. ’De bedste år’

Brødrene Magnus Millang og Emil Millang tager livet som børnefamilie emnet under komisk behandling i deres kommende TV 2-serie, som endnu ikke endeligt er premieresat til 2024, men kommer enten i år eller næste år.

Magnus Millang og Stephania Potalivo spiller parret Louise og Mathias, der efter at have fået to sønner ikke føler, at de er de bedste versioner af dem selv. De er tværtimod i dårlig form, når det glæder både krop, sjæl og sexliv.

Imens lever Louises søster Clara tilsyneladende det søde barnløse liv med sin forlovede og gang i karrieren. Det yngre par spilles af Roberta Reichardt og Kristoffer Eriknauer.

Også Jesper Ole Feit Andersen, Ditte Hansen, Lars Brygmann og Søs Egelind er på rollelisten.

Millang-brødrene har tidligere instrueret komedien ‘Selvhenter’ sammen.

Premiere på TV 2 i 2024 eller 2025.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af