Efter transfobi-kritik: Dave Chappelle gør igen grin med transpersoner i nyt Netflix-show

Efter transfobi-kritik: Dave Chappelle gør igen grin med transpersoner i nyt Netflix-show
Dave Chappelle under sit 'The Closer'-show for Netflix. (Foto: Mathieu Bitton)

Dave Chappelle er ikke bleg for at lege med ilden.

I 2021 blev hans udtalelser om transpersoner i Netflix-comedyshowet ‘The Closer’ kritiseret af organisationer som GLAAD og The National Black Justice Coalition for at være transfobiske – mens hundredevis af utilfredse Netflix-medarbejdere gik på gaden for at protestere mod showets berettigelse på streamingtjenesten.

I showet erklærede Chappelle, at han identificerer sig selv som »team TERF«, et udtryk for feminister, der taler imod transpersoner.

Nytårsaftensdag havde en ny comedy-special af Chappelle, ‘The Dreamer’, premiere på Netflix, og her joker komikeren ifølge Deadline nok en gang om transpersoner.

I åbningen af ‘The Dreamer’ sammenligner Chappelle sin holdning til transpersoner med et møde med Jim Carrey på settet til ‘Man on the Moon’. I 1999-filmen spiller Carrey den afdøde komiker Andy Kaufman, og han forblev in character, også når kameraet var slukket.

»Jeg var meget skuffet, fordi jeg gerne ville møde Jim Carrey, og jeg blev nødt til at lade som om, han var Andy Kaufman hele eftermiddagen. Det var tydeligvis Jim Carrey. Jeg kunne se på ham og tydeligt se, at det var Jim Carrey«, siger Chappelle i showet. »Jeg fortæller alt det for at sige … det er sådan, transpersoner får mig til at føle«.

Ifølge Deadline laver Dave Chappelle også sjov med personer med handikap i den nye Netflix-special, hvor han samtidig proklamerer, at han »elsker at sparke nedad«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af