Ny serie går helt tæt på Martin Luther King Jr., Malcolm X og deres uenigheder – se traileren til ’MLK/X’

Ny serie går helt tæt på Martin Luther King Jr., Malcolm X og deres uenigheder – se traileren til ’MLK/X’
'Genius: MLK/X'. (Foto: Disney+)

Kampen for sortes rettigheder stod aldrig stille for de to amerikanske ikoner Martin Luther King Jr. og Malcolm X. Deres ophav og filosofier var forskellige, men deres skæbner havde mange fællestræk og endte ikke mindst på samme tragiske vis.

I virkeligheden mødtes de to dog kun ansigt til ansigt én enkelt gang, hvilket er omdrejningspunktet i ’Genius: MLK/X’, hvis trailer netop er landet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I den kommende serie følger vi de to borgerrettighedsforkæmpere, deres personlige forhold og forskellige tilgange til deres fælles kamp mod racisme. En kamp hvor King Jr. fandt sin stemme gennem ikke-voldelige protester og civil ulydighed, mens Malcolm X tilsluttede sig organisationen Nation of Islam i fængslet og advokerede for mere radikale metoder.

Rollen som Martin Luther King Jr. spilles af Kelvin Harrison Jr., der har vakt opsigt med sine roller i indiegyseren ’It Comes at Night’ og den rå coming of age-film ’Waves’, der begge er instrueret af Trey Edward Shults. Malcolm X spilles af Aaron Pierre, der tidligere har medvirket i Barry Jenkins-serien ’The Underground Railroad’.

’Genius: MLK/X’ er den fjerde installation af den National Geographic-producerede antologiserie ’Genius’, der tidligere har fokuseret på andre historiske personer som Albert Einstein, Pablo Picasso og Aretha Fraklin.

Serien har ikke fået en officiel udgivelsesdato i Danmark, men den lander på Disney+ i USA 2. februar, så man kan håbe, det samme gælder her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af