Paul Thomas Anderson rygtes at have omskrevet store dele af manuskriptet til ‘Killers of the Flower Moon’

Paul Thomas Anderson rygtes at have omskrevet store dele af manuskriptet til ‘Killers of the Flower Moon’
Martin Scorsese med sine skuespillere under optagelserne af 'Killers of the Flower Moon'. (Foto: Apple)

Når en film modtager 10 Oscar-nomineringer, vil der som regel være en betydelig mængde opmærksomhed omkring den – af den væsentlige såvel som spekulative slags. Og Martin Scorseses ’Killers of the Flower Moon’ er ingen undtagelse.

Ifølge The Playlist svirrer der rygter på de sociale mediers filmorienterede nicher om, at den anerkendte instruktør Paul Thomas Anderson skulle have fungeret som en såkaldt script doctor og lavet en mærkbar, ukrediteret omskrivning af Eric Roths manuskript til ‘Killers of the Flower Moon’. Hvilket menes at være grund til, at filmen ikke blev nomineret for bedste adapterede manuskript.

Spekulationen er blevet forstærket af Roths fravær i promoveringen af filmen og dens dertilhørende Oscar-kampagne, ligesom rygtet fik ny vind i sejlene, da filmens fotograf Rodrigo Prieto gæstede podcasten ’WTF With Marc Maron’.

Her uddyber Prieto, hvordan Roths manuskript oprindeligt fokuserede på Jesse Plemons’ karakter, FBI-agenten Tom White, men at Leonardo Dicaprio og Scorsese følte sig mere draget af historien om Ernest Burkhart, som Dicaprio endte med at portrættere.

»Jeg har også hørt det rygte. Men jeg ved det ikke«, lød det spøgende fra fotografen, da snakken faldt på rygtet – hvorefter de to samtalende jokede frem og tilbage med sandheden af den påstand.

»Der var folk involveret i omskrivningen af manuskriptet, og Scorsese var dybt involveret, det samme var DiCaprio«, forklarede Prieto videre.

Prieto hverken be- eller afkræftede således rygtet om Paul Thomas Andersons rolle i omskrivningen af manuskriptet, men nævner ingen andre navne udover Scorsese og DiCaprio, der skulle have været involveret.

Oscar-uddelingen løber af stablen 10. marts.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af