Tre weekend-anbefalinger: Sidste års lille danske reality-sensation er tilbage

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: Sidste års lille danske reality-sensation er tilbage
'Bachelorette' sæson 2. (Foto: Lotta Lemche/ TV 2)

1. Streaming: I rosens navn

Da to kvinder og en hel »dansk buffet« af mænd drog til Mexico i sidste års ’Bachelorette’ for at date sig gennem en buket roser, blev det en lille reality-sensation.

Udover at klistre folk til skærmene igangsatte programmet også en hel maskulinitetsdebat, fordi der i karaktergalleriet, udover et genretypisk udbud af personlige trænere, også var nogle gutter med, der lavede armbånd.

Nu er TV 2’s datingformat tilbage med et helt nyt hold mænd, der skal dyste om de to kvinder Lissa og Sofies gunst på Sri Lanka. Og det lover allerede rigtig godt.

Entusiasmen er i hvert fald ikke til at skyde igennem hos de to kvinder, da de møder de nye bejlere på den røde løber. En taleskriver fra Uddannelses- og Forskningsministeriet forsøger at imponere med en håndfuld strandskaller, mens andre har medbragt alt fra et arrangeret regnvejr, en globus i præcis samme farve som deres tøj, heste, et transportabelt isbad, svenske kanelbullar og bind to af en fantasyroman, de selv har oversat. Gæt selv, hvad der klarer sig bedst.

’Bachelorette’ kan ses på TV 2 Play.

‘Spacey Unmasked’. (Foto: Channel 4)

2. Streaming: Spacey-sagen fortsætter

I 2017 var Kevin Spacey en af Hollywoods mest hyldede skuespillere med sin rolle i ’House of Cards’, da anklager om seksuelle overgreb pludselig afslørede en anden mørk side af det kendte navn.

Og selvom Spacey for nylig blev frikendt, er fortællingen ikke slut. For i en helt ny dokumentar fra britiske Channel 4, står flere mænd nu frem som ofre for hans grænseoverskridende adfærd. Ud af de i alt 10 medvirkende, er hele ni af beretningerne nye.

Dokumentarens vidnesbyrd er i sig selv ubehageligt virkningsfulde, men samtidig forholder den sig også til den komplekse rolle, Spaceys seksualitet har spillet i forbindelse med anklagerne.

’Kevin Spacey bag masken’ kan ses på DRTV.

‘John Mulaney Presents: Everybody’s in L.A.’. (Foto: Netflix)

3. Streaming: John Mulaneys uransagelige talkshow

Hvis du spørger mig, bliver amerikansk comedy ikke ret meget bedre end John Mulaney.

Senest udfoldede komikeren sin cokeafvænning i ’Baby J’. Men udover sine stærke soloshows har Mulaney også skabt alternative Netflix-formater som den satiriske børnetime ’The Sack Lunch Bunch’ med David Byrne og Jake Gyllenhaal om bord (et program, der også fint beviser, hvorfor coke-afvænningen nok var en meget god idé).

Ved årets Oscars skulle Mulaney uddele prisen for bedste lyd og stjal showet med en rant om ’Field of Dreams’, der fik mange til at udbede sig ham som vært til næste år.

Med andre ord er det meste fra hans hånd værd at give en chance. Herunder hans nye Netflix-koncept ’John Mulaney Presents: Everybody’s in L.A.’,, det ikke er helt let at kategorisere. Men forvent en art alternativt talkshow.

Indtil videre er der blevet sendt tre live-programmer, som hver behandler et uforudsigeligt emne (prærieulve, palmer og helikoptere) i fornemt komisk selskab med folk som Jon Stewart, Jerry Seinfeld, Andy Samberg og Will Ferrell.

’John Mulaney Presents: Everyone’s in L.A.’ kan ses på Netflix.

Set det hele? Tjek sidste uges weekend-anbefalinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af