Tre weekend-anbefalinger: Overgiv dig til Anne Hathaways affære med en popstjerne, der i hvert fald ikke er Harry Styles

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: Overgiv dig til Anne Hathaways affære med en popstjerne, der i hvert fald ikke er Harry Styles
'The Idea of You'. (Foto: Prime Video)

1. Streaming: Giv dig hen til One Direction-fantasien

Der er et par kameler, man må sluge i ‘The Big Sick’-instruktør Michael Showalters filmatisering af romancebaskeren ’The Idea of You’. Blandt andet at den tydeligvis er inspireret af Harry Styles, selvom forfatteren bag benægter det pure.  

Så er der det åndssvage i, at Anne Hathaways karakter hedder Solène. Og at hun formår at forvilde sig hele vejen ind i en Coachella-backstagetrailer tilhørende gigapopstjernen Hayes Campbell (spillet i hvert fald ikke-Harry Styles-mumset af Nicholas Galitzine) uden at støde ind i en eneste sikkerhedsvagt!

Men med det ude af vagten er det bare om at give sig hen til det romantiske komediedrama om den 40-årige gallerist fra L.A., der er så vanvittigt lækker og nede på jorden (hendes bil er rodet til af bøger om kubisme), at den 24-årige popstjerne fra (i hvert fald ikke-1D-boybandet August Moon forelsker sig i hende på stedet, inviterer hende med i seng og på Europa-turné.

For ’The Idea of You’ er faktisk charmerende bevidst om sin egen fantasipræmis, og når først gnisterne flyver mellem hovedrolleindehaverne, tilgiver man en del.

Jeg under alle dage Anne Hathaway et drømmeknald med Harry Styles en cute popstjerne. Og mig selv og alle andre en romcom-basker, der modsat aktuelle genrefæller faktisk ikke er til at lukke op og skide i.

’The Idea of You’ kan ses på Prime Video.

‘The Fall Guy’. (Foto: UIP)

2. Biografen: Gosling og Blunts actionromance

Ryan Gosling og Emily Blunt skabte den bedst mulige affyringsrampe for deres nye blockbuster med deres Taylor Swift-duet i ’Saturday Night Live’, hvor de sagde farvel til Barbenheimer og goddag til ’The Fall Guy’.

Swift-balladen ’All Too Well’ dukker da også op i et ømt øjeblik i selve filmen, hvor Gosling spiller en stuntmand, der trækker sig fra et brandvarmt forhold med en spirende instruktør (Blunt) efter en ulykke på settet.

Efter en deroute trækkes han tilbage i manegen, hvor han får til opgave at lokalisere det forsvundne røvhul af en filmstjerne, Tom Ryder (kommende 007 (?) Aaron Taylor-Johnson), i en hæsblæsende blanding af kampscener, biljagter og drivende kærlighed.

Bag roret står ’Bullet Train’-instruktør David Leitch, der har en fortid som stuntmand, og mere end noget andet er ’The Fall Guy’ da også en behjertet meta-hyldest til stuntfagets utaknemmelige heltedåd og til den kaotiske galskab, det er at lave Hollywood-film på den helt store klinge./JL

’The Fall Guy’ kan ses i biograferne.

‘STHLM Blackout’. (Foto: Prime Video)

3. Streaming: En hæsblæsende Stockholmer-date

Det er ikke længe siden Milad Avaz var biografaktuel med ’Bedre timer’ (»en sorgkomedie med træstammeplot«). Nu kan den danske instruktør opleves tilbage i thrillerstilen fra ‘Alfa’ med den svenske actionminiserie ’STHLM Blackout’.

Her sniger hverdagen og sorgen sig dog alligevel en lille smule ind. I centrum for serien står nemlig enkemanden Arthur, der bliver viklet ind i en mystisk sag omkring en gasledning, der forårsager strømafbrydelser i den svenske hovedstad.

Samtidig har han dog en virkelig vigtig date med kvinden Mille, som tager en hæsblæsende drejning, da de pludselig får en masse magtfulde mennesker på nakken.

‘STHLM Blackout’ kan ses på Prime Video.

Set det hele? Tjek sidste uges weekend-anbefalinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af