Er Kevin Spaceys sammenbrud i nyt tv-interview hans dårligste præstation til dato?

Er Kevin Spaceys sammenbrud i nyt tv-interview hans dårligste præstation til dato?
Kevin Spacey hos Piers Morgan. (Foto: Screenshot)

Kevin Spaceys karriere lå længe brak som konsekvens af de overgrebsanklager, der blev rettet mod ham tilbage i 2017.

Skuespilleren er i dag blevet frifundet i begge retssager mod ham. For nyligt stod ni nye ofre dog frem med lignende oplevelser med skuespilleren i dokumentaren ‘Spacey Unmasked’, som Spacey tordnede imod op til premieren.

I de seneste år har hans offentlige udtalelser talt alt fra kryptiske julehilsner i stilen fra ‘House of Cards’-karakteren Frank Underwood til stående klapsalver på Oxford University og en enkelt filmrolle.

Nu har Kevin Spacey så aflagt visit hos tv-værten Piers Morgan, der er kendt for sine lange og kontroversielle interviews på YouTube.

Her lægger den 64-årige skuespiller i løbet af det mere end halvanden time lange program ikke skjul på, at det står skidt til.

Udover søgsmålet kommer de omkring Spaceys ubehagelige opvækst med en far, der var nynazist. Spacey fortæller desuden, at hans mor »fejlede«, når det gjaldt at beskytte ham mod farens overgreb.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Skuespilleren fortæller også Piers Morgan om sin ødelagte karriere og konsekvenserne af MeToo, ligesom han indrømmer, at han har været for »handsy«, og har »rørt seksuelt ved folk på måder, som jeg på det tidspunkt ikke vidste, at de ikke ønskede«.

Desuden får skuespilleren draget paralleller mellem sin egen sag og 1940’erne og 50’ernes McCarthyisme, der fik Hollywood-navne blacklistet, hvis der var mistanke om, at de var kommunister.

Men det er, da den 64-årige skuespiller i sidste del af interviewet fortæller om sin økonomiske situation, at han knækker.

De mange advokatudgifter fra retssagen har kørt Spaceys økonomi i sænk, og han fortæller, at hans hus nu er kommet på tvangsauktion. Da værten spørger Spacey, hvor han bor henne, bøjer han hovedet ned og kan ikke holde tårerne tilbage.

»Jamen, det er sjovt, du stiller det spørgsmål, for i denne uge er det sted, jeg har boet i Baltimore, kommet på tvangsauktion«, fortæller han, nu med følelserne under kontrol.

»Så jeg skal tilbage til Baltimore og putte alle mine ting til opbevaring. Så svaret på det spørgsmål er, at jeg ikke er helt sikker på, hvor jeg skal bo nu«, fortæller skuespilleren.

Selvom det ikke skorter på ubehagelige erfaringer i interviewet, og det uden tvivl har været alt andet end sjovt, er det dog svært ikke at knytte Spaceys manerer og dramatiske sammenbrud til hans skuespilevner.

Og i det her tilfælde er det ikke ligefrem en af hans mest overbevisende præstationer. For i lyset af Spaceys adskillige bizarre optrædener i pressen, er det svært at skille Piers Morgan-besøget fra de gange, han har gjort mere åbenlyst brug af sine dramatiske evner.

Derudover er det ikke ligefrem Spaceys stærkeste sympatikort, at han bliver nødt til at flytte fra et hus, han har boet i »siden 2016«, som han siger småhulkende. Han har dog boet i Baltimore, hvor huset ligger, »siden 2012«, må forstås.

Spacey svarer også meget prompte, da han bliver spurgt, hvor mange penge han har: »Ingen«.

»Jeg skylder stadig meget i advokatregninger«, uddyber han. Da Piers Morgan spørger, hvor meget gælden er på, lyder det, at det er et »betragteligt« beløb – »mange millioner«, lyder det fra skuespilleren.

Til gengæld lægger Spacey heller ikke skjul på vejen fremadrettet, hvor han med knyttede næver agter at »komme op på hesten igen«. Han sammenligner desuden sig selv med den legendariske manuskriptforfatter Dalton Trumbo, der blev blacklistet i Hollywood under kommunistforfølgelserne, indtil Kirk Douglas insisterede på, at hans navn skulle på ‘Spartacus’.

Man kan næsten se drømmene om »I’m Spartacus« i Spaceys øjne, mens Spacey snakker.

Afslutningsvis ønsker Piers Morgan ham »alt det bedste«.

»Det må have været et mareridt at gennemleve«, konstaterer værten og understreger uretfærdigheden i Spaceys situation.

»Det faktum, at du nu mister dit hjem, og du ikke har nogen penge, og du skylder millioner og så videre. Jeg tror, folk vil se hele det her interview, og jeg har på fornemmelsen, at de vil nå til den samme konklusion som mig, som er, at det her er for meget«, lyder det fra værten.

Vurder selv – man kan se programmet i dets fulde længe på YouTube.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af