Tre weekend-anbefalinger: Pris dig lykkelig for, at du ikke er tvangsindlagt til glamping med Paprika Steen og Lars Brygmann

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: Pris dig lykkelig for, at du ikke er tvangsindlagt til glamping med Paprika Steen og Lars Brygmann
'NamaStay'. (Foto: Jesper Tøffner og Ian N. Tomkins/ DR)

1. Streaming: Det er ikke camping, det er glamping!

Du slipper heldigvis for at betale overpris for at bo i telt på en græsmark i provinsen og være tvangsindlagt til at høre værtinden synge ’Den røde tråd’. Men du slipper ikke for at opleve det med to af Danmarks bedste og sjoveste skuespillere i hovedrollerne, for glamping fra sofaen er ikke helt dumt.  

Paprika Steen og Lars Brygmann spiller i DR-serien ‘NamaStay’ et relokeret Holte-par, der efter manden Andreas’ firmafallit og efterfølgende hjerteanfald er startet forfra som glamping-bestyrere af NamaStay.

‘NamaStay’. (Foto: Jesper Tøffner og Ian N. Tomkins/ DR)

Men allevegne lurer problemerne. Der er dobbeltbooket, vildmarksbadet er koldt, og nogle må irettesættes for højlydt badmintonspil. Ingen gider møde op til de anstrengende værters fællesmiddag med måske-økologiske kyllinger, og fandme om der ikke også er giftgrund i den hjemmelavede jordbæris.

Stemningen lander et sted mellem ’The White Lotus’ og ’Balladen om kolonihaven’.

’NamaStay’ kan ses på DRTV.

‘Fantasmas’. (Foto: Max)

2. Streaming: Det mest unikke på tv

Julio Torres er et navn fra den amerikanske komediescene, man bestemt bør stifte bekendtskab med.

Indtil videre har hans roste debutkomedie ’Problemista’ ikke været bredt tilgængelig i Danmark, men i virkeligheden er Max-sketchshowet ’Fantasmas’ også et godt sted at starte.

Her bevæger Torres sig rundt i et fascist-bureaukratisk New York, hvor han konstant må kæmpe mod allestedsnærværende skrankepaver.

I seriens mageløse vignetter kan man blandt opleve ’Euphoria’-stjerne Alexa Demie som en forsikringsagent, der tænder på at være så ubehjælpelig som muligt. Og så må man ikke gå glip af Paul Dano i ’Melf’ – ’Fantasmas’s fiktive vrangversion af 80’er-sitcom’en ’Alf’ – der har en lidenskabelig affære med et tumlingeagtigt rumvæsen.  

’Fantasmas’ kan ses på Max.

‘Presumed Innocent’. (Foto: Apple TV+)

3. Streaming: Jake Gyllenhaal i godt gammeldags retssalsdrama

Selvom showrunner David E. Kelley laver for mange serier til, at de alle sammen kan være lige gode, er de næsten altid leveringsdygtige i spænding og bingeværdighed. Og når de rammer plet, er der ikke et thrillerøje tørt.

I ’Presumed Innocent’ spiller Jake Gyllenhaal en mesteranklager med et virkelig mesteranklageragtigt navn: Rusty Sabich.

Hans perfekte tilværelse som succesadvokat og wholesome familiefar smuldrer dog, da hans kvindelige kollega findes død, og Sabich bliver hovedmistænkt for mordet.

Soundvenues anmelder Ebbe Sidenius sad på kanten af sædet fra start til slut og kvitterede med fem stjerner: »Et vidunderligt twistrigt, skarpt udført retssalsdrama: På godt og ondt føles ’Presumed Innocent’ som en serie fra en anden tid«.

’Presumed Innocent’ kan ses på Apple TV+.

Set det hele? Tjek sidste uges weekend-anbefalinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af