Tre weekend-anbefalinger: Hurra – Pixar-mesterværket har fået angst!

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: Hurra – Pixar-mesterværket har fået angst!
'Inside Out 2'. (Foto: Disney/Pixar)

1. Biografen: Pixar-mesterværk – nu med angst

Hvis man er i tvivl om den oprindelige ’Inside Out’s betydning for populærkulturen, kan man bare tænke på, hvordan ordet kerneminde i dag er en fast del af de fleste følsomme typers ordforråd.

Nu er Pixar klar med endnu en granskning af menneskefølelserne for både børn og voksne. Og efterfølgeren lader til at leve storartet op til forventningerne – på bedste 2024 facon gør angsten nemlig sin entré.

I ‘Inside Out 2’ er vi tilbage i nervesystemet hos den nu 13-årige pige Riley, som er på vej på hockeylejr, da der pludselig kommer nogle nye teenagefølelser ind til stort besvær for ikke mindst den dominerende type Glæde. Hvis man ser den amerikanske originalversion, kan man ikke mindst opleve ’The Bear’-stjerne Ayo Edebiri og Maya Hawke fra ’Stranger Things’ som henholdsvis Misundelse og Angst.

»Pixar har nok engang formået at skabe en film, der simultant føles som optimisme og sorgmod – og også lidt som et mesterværk«, skriver Soundvenues anmelder Luna Ehlers.

’Inside Out 2’ kan ses i biografen.

Stine Bramsen i ‘Sexisme i musikbranchen’. (Foto: Agapi Triantafillidis/ DR)

2. Streaming: Dokumentaren som alle snakker om pt. 2

I denne uge landede ’Sexisme i musikbranchen’ på DR. Eller »dokumentaren, alle har talt om de seneste dage, efter de holdt op med at tale om ’Den sorte svane’«, som Soundvenues filmredaktør formulerede det.

Siden har meget handlet om de opsigtsvækkende historier om Martin Brygmann og ’Toppen af Poppen’-trommeslageren Claes Antonsen. Men selvom man allerede har dannet sig indtryk af sagen fra mediedækningen, er det bestemt også værd at se dokumentaren i sin helhed, hvor de deltagende musikeres beretninger gør umådeligt indtryk.

’Sexisme i musikbranchen’ kan ses på DRTV.

‘Under the Bridge’. (Foto: Disney)

3. Streaming: Rost true crime-adaptation

Det er blevet krimivejr igen, og mens den danske sommer afspadserer, kan man se ’Under the Bridge’, der har Oscar-nominerede Lily Gladstone og Riley Keough i hovedrollerne.

Serien følger journalisten Rebecca Goodfrey, der er taget tilbage til sin hjemby i det grå British Columbia, hvor hun arbejder på et projekt om pigeliv.

Projektet tager dog en tragisk drejning, da en 14-årig pige findes død under en bro i byen, hvor de unge normalt mødes for at drikke. For insiderens indblik i byens pigers grupper, racisme, hierarkier og mobbere bliver brugbart for politiefterforskerens officielle efterforskning af mordet.

’Under the Bridge’ er baseret på den virkelige journalist Rebecca Godfreys roste truecrime-bog af samme navn, og i seriens internationale anmeldelser roses håndteringen af de virkelige begivenheder – den betændte genre til trods. Derudover er det Quinn Shephard, der instruerede den i Danmark oversete influencersatire ‘Not Okay’, som står bag.

»’Under the Bridge’ begynder måske som en true-crime-dramatisering, men kommer i mål som en fejende, tragisk syn om den skade mennesker forvolder hinanden«, skriver Slate.

’Under the Bridge’ kan ses på Disney+.

Set det hele? Tjek sidste uges weekend-anbefalinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af