‘Vaiana’-hovedrolle til live action-version er fundet

‘Vaiana’-hovedrolle til live action-version er fundet
'Vaiana'. (Foto: Disney)

Der er to nye ‘Vaiana’-film på vej.

Udover en animeret fortsættelse med premiere i slutningen af året, står Dwayne Johnson i spidsen for en live action-version, hvor han selv viderefører sin rolle som havguden Maui i egen høje person.

Nu er det også blevet offentliggjort, at titelrollen som Vaiana er gået til det ubeskrevne blad Catherine Laga‘aia. Det melder blandt andre The Wrap. I animationsfilmen var det Auli’i Cravalho, der lagde stemme til karakteren, men den nu 23-årige skuespiller fungerer i stedet som executive producer på genindspilningen.

Australske Laga’aia er 17 år gammel og har kun en enkelt birolle i Amazon Prime-serien ‘The Lost Flowers of Alice Hart’ på CV’et.

Det har været vigtigt for den tidligere hovedrolleindehaver Cravalho, at rollen skulle gå til en anden ung skuespiller med polynesisk baggrund. I forbindelse med annonceringen fortæller Cathrine Laga‘aia, at hun med sine rødder i Samoa er stolt over at have fået rollen.

»Min bedstefar kommer fra Fa‘aala, Palauli, i Savai‘i. Og min bedstemor er fra Leulumoega Tuai på hovedøen ‘Upolu i Samoa. Jeg er beæret over at få mulighed for at ære Samoa og alle stillehavsøernes folk og at repræsentere unge piger, som ligner mig«, fortæller den unge skuespiller i en pressemeddelelse (via The Wrap).

Live action-versionen af ‘Vaiana’ bliver instrueret af Thomas Kail, der blandt andet har stået bag ‘Hamilton’. I resten af rollerne finder man Rena Owens, Frankie Adams og John Tui.

‘Vaiana’ er sat til amerikansk biografpremiere 10. juli 2026, men har endnu ikke fået en dansk dato.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af