‘Huset’-instruktør bag ny film om danmarkshistoriens største røveri – se første intense trailer til ‘De lydløse’

‘Huset’-instruktør bag ny film om danmarkshistoriens største røveri – se første intense trailer til ‘De lydløse’
'De Lydløse'. (Foto: Henrik Ohsten)

Den unge instruktør Frederik Louis Hviid har imponeret med voldsomme, rå og højdramatiske værker – først med spillefilmdebuten ‘Shorta’ i 2020, som han instruerede i fællesskab med Anders Ølholm, og sidste år med Michael Noer-samarbejdet ‘Huset’.

Der er dermed store forventninger til Hviids kommende film ‘De Lydløse’, som netop har fået sin første intense teaser-trailer.

‘De Lydløse’, Hviids første spillefilm som soloinstruktør, handler om danmarkshistoriens største røveri, nemlig kuppet mod Dansk Værdihåndtering i 2008, hvor røverne slap afsted med cirka 70 millioner kroner.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I traileren ser vi gruppen af mænd fra både Danmark og resten af Europa, mens de planlægger den store kriminelle aktion. Her får vi et glimt af Gustav Dyekjær Giese som én af røverne og franske Reda Kateb (‘De særlige’) som deres hårdføre leder.

På rollelisten optræder også Amanda Collin, Camilla Lau, Christopher Wagelin, Jens Hultén og Anders Hove.

Filmens manuskript er skrevet af Anders Frithiof August, der blandt andet har ‘Lykke-Per’, ‘Dirch’, ‘Sommeren ’92’ og ‘Nøgle hus spejl’ på cv’et.

‘De lydløse’ får dansk biografpremiere 31. oktober. Inden da får filmen verdenspremiere på prestigefulde Toronto International Film Festival, som løber af stablen 5. til 15. september. To andre danske danske film er også udtaget til den canadiske festival.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af