To danske film udtaget til prestigefuld festival – Oscar-nomineret mesterinstruktør gør længe ventet comeback

To danske film udtaget til prestigefuld festival – Oscar-nomineret mesterinstruktør gør længe ventet comeback
Tilda Swinton. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Ventetiden på Joshua Oppenheimers imødesete første fiktionsfilm, ‘The End’, har været umanerligt lang.

Den København-bosatte amerikanske instruktør slog internationalt igennem med de to mesterlige, danskproducerede dokumentarer ‘The Act of Killing’ og ‘The Look of Silence’, der begge blev Oscar-nomineret.

Siden sidstnævnte, der fik premiere i 2014, har der været relativt stille fra Oppenheimers side. Nu er det imidlertid bekræftet, at hans næste filmprojekt til efteråret endelig får premiere.

Den prestigefulde Toronto International Film Festival har således netop annonceret, at ‘The End’ er udtaget til festivalen, som løber af stablen 5. til 15. september. Den bliver vist i programmet Special Presentations, skriver Det Danske Filminstitut.

‘The End’ markerer et ret markant stilskifte for instruktøren. Vi har nemlig at gøre med en post-apokalyptisk musical, der handler om en af de sidste levende familier på Jorden. Familien lever i trygt idyl i en underjordisk bunker, men denne tilværelse bliver truet, da en ung kvinde pludselig dukker op.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Filmen har flere danske kræfter bag. Manuskriptet har Oppenheimer skrevet sammen med Rasmus Heisterberg (‘En kongelig affære’, ‘I blodet’), og filmen er produceret af Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real, som også stod bag instruktørens to Oscar-nominerede dokumentarer.

Tilda Swinton er i front for det imponerende cast, der også består af Hollywood-stjernerne Michael Shannon, George Mackay og Moses Ingram.

‘The End’ er ikke eneste danske film på den canadiske festival. Også Magnus von Horns ‘Pigen med nålen’, der deltog i hovedkonkurrencen på årets filmfestival i Cannes, bliver vist i Special Presentations-programmet i Toronto.

‘Pigen med nålen’ får først premiere herhjemme 23. januar. ‘The End’ har i øjeblikket ikke en premieredato på plads.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af