Nicolas Cage er »rædselsslagen« for, hvad AI gør med hans ansigt og krop

Nicolas Cage er »rædselsslagen« for, hvad AI gør med hans ansigt og krop
Nicolas Cage i ‘The Unbearable Weight of Massive Talent’. (Foto: Nordisk Film)

Vi er efterhånden der, hvor de fleste skuespilstjerner er nødt til at forholde sig aktivt til, hvordan man må bruge deres stemme, krop og ansigt, efter de er døde.

Vi har allerede set, hvordan AI har genoplivet afdøde skuespillere som Judy Garland og James Deans stemmer som oplæsere, Robin Williams’ datter har sagt fra over for misbrug af sin fars stemme, og fuldt AI-genererede spillefilm er ikke nødvendigvis så langt væk.

Well, den slags genoplivning af de døde bliver over Nicolas Cages lig.

I en samtale med forfatteren Susan Orlean i The New Yorker fortæller Cage, hvordan han skulle scannes, da han skulle lave animationsserien ‘Noir’ baseret på hans rolle i ‘Spider-Man: Into the Spiderverse’.

»De skal putte mig i en computer og matche min øjenfarve og ændre … jeg ved ikke hvad«, starter han.

»De vil bare stjæle min krop og gøre, hvad de vil med den via digital AI. Gud, jeg håber ikke, det er AI. Jeg er rædselsslagen over for det. Det har jeg været meget tydelig omkring«.

Han fortsætter:

»Det er meget skræmmende. Og det får mig til at tænke over, du ved, hvor vil kunstnerens sandhed ende henne? Bliver den erstattet? […] Hvor vil hjerteslaget være henne? Jeg mener, hvad gør man med min krop og mit ansigt, når jeg er død. Jeg vil ikke have, at man gør noget som helst med det!«.

Det er et fint citat at have i baghånden, når dagen oprinder, hvor en techvirksomhed vil lukrere på det udødelige Cage-brand, men forhåbentligt sørger skuespilleren også for at sætte en mere juridisk bindende fod ned.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af