‘The Shining’-skuespiller Shelley Duvall er død

‘The Shining’-skuespiller Shelley Duvall er død
Shelley Duvall i 'The Shining'. (Foto: PR)

Skuespiller Shelley Duvall er gået bort i en alder af 75 år.

Det oplyste hendes mand filminstruktøren Dan Gilroy til Variety i går.

Shelley Duvall døde den 10. juli af komplikationer fra diabetes.

»Min kære, søde, et vidunderligt liv, partner og ven forlod os i går aftes. For meget lidelse på det seneste, nu er hun fri. Flyv væk smukke Shelley«, lød Gilroys udtalelse.

Shelley Duvall var især kendt for sin rolle som Wendy Torrence i ‘Ondskabens Hotel’ overfor Jack Nicholson. En uforglemmelig præstation som hun senere i karrieren ikke lagde skjul på var opslidende på grund af Stanley Kubricks instruktionsstil. Optagelserne tog over et år, og instruktøren pressede hende til sit yderste og krævede over 100 takes til nogle af hendes scener.

Inden da arbejdede Duvall flere gange sammen med filminstruktøren Robert Altman. Hun havde sin første rolle i ‘Fuglemanden’ i 1970 og sit gennembrud i musicalen ‘Nashville’ fra 1975. Efterfølgende spillede hun også med i Altmans ‘3 Women’, som hun blev hædret med prisen som bedste skuespiller for på filmfestivalen i Cannes i 1977.

Duvall arbejdede sammen med adskillige prominente filmskabere gennem sit liv fra Terry Gilliam til Woody Allen og Jane Campion. Derudover legemliggjorde hun Olivia overfor Robin Williams i Robert Altmans live action-version af ‘Skipper Skræk’ fra 1980. Hendes sidste rolle var i gyseren ‘Forest Hills’ fra 2023.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af