Én af disse tre film bliver årets danske Oscar-kandidat

Én af disse tre film bliver årets danske Oscar-kandidat
Sidse Babett Knudsen i 'Vogter'. (Foto: Jasper Spanning/Nordisk Film)

Danmark har en enestående historik for at få film langt i kampen om Oscar-statuetten for Bedste Internationale Film. Sidste år blev ‘Bastarden’ shortlistet, tidligere blev både ‘Flugt’ og ‘Druk’ nomineret, og sidstnævnte vandt tilmed prisen.

Nu har den danske Oscar-komité voteret og fundet de tre film, der skal dyste om at blive årets danske kandidat (hvert land må kun indstille én film).

De udvalgte på den danske shortlist er:

Svenske Magnus von Horns ‘Pigen med nålen’ med Vic Carmen Sonne og Trine Dyrholm, som var i den prestigefulde hovedkonkurrence på Cannes-festivalen tidligere på året, og som får dansk premiere 23. januar næste år.

Gustav Möllers fængselsdrama ‘Vogter’ med Sidse Babett Knudsen og Sebastian Bull, der var i hovedkonkurrence på Berlin-festivalen i februar og får dansk premiere 12. september.

Og Zara Zernys rørende dokumentar ‘Ekko af kærlighed’, hvor en gruppe 80-100-årige danskere åbner op som sjældent set før, og som kan ses på DR.

19. september skal Oscar-komitéen bestemme, hvilken af de tre der skal sendes afsted til årets Oscar-dyst.

Den heldige vil så blive set og vurderet af (dele af) Oscar-akademiet forud for annonceringen 17. december af en shortlist på 15 film, hvorfra de endelige fem nominerede skal findes. Nomineringerne offentliggøres 17. januar, og næste års Oscar-show finder sted 2. marts.

Den danske Oscar-komité består af to repræsentanter fra Det Danske Filminstitut samt en repræsentant for hver af de danske faggrupperinger, heriblandt Soundvenues filmredaktør Jacob Ludvigsen i hans kapacitet som næstformand for Danske Filmkritikere.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af