Francis Ford Coppola castede »canclede« navne til ‘Megalopolis’ for at undgå »woke«-anklager

Francis Ford Coppola castede »canclede« navne til ‘Megalopolis’ for at undgå »woke«-anklager
Jon Voight og Shia Labeouf på den røde løber med 'Megapolis' i Cannes 2024. (Foto: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images)

Der er intet ved Francis Ford Coppolas passionsprojekt ‘Megalopolis’, der går stille for sig.

I Cannes delte filmen vandene (Soundvenues udsendte var svært begejstret), dertil har medvirkende statister anklaget instruktøren for grænseoverskridende adfærd. I sidste uge landede en trailer med falske anmeldercitater, der blev trukket tilbage.

Nu rører Coppola atter i ‘Megalopolis’-gryden med en udtalelse om nogle af castets mere kontroversielle navne. Her finder man både Shia Leboeuf, som blev anklaget for seksuelt overgreb i 2021, og den 85-årige Oscar-vinder Jon Voight, der blandt andet har støttet Donald Trump åbent og i ‘Megapolis’ spiller en karakter, som minder om den tidligere amerikanske præsident.

For det var tilsyneladende med fuldt overlæg – for at undgå woke-mærkater – at Coppola valgte nogle skuespillere med blakkede ry. Det fortæller instruktøren i et interview med Rolling Stone.

»Det jeg ikke ønskede skulle ske var, at vi blev udnævnt til en eller anden woke Hollywood-produktion, der simpelthen bare belærte seerne. Castet rummer folk, som har været cancled på det ene eller det andet tidspunkt. Der var folk, som er ærkekonservative, og andre som er ekstremt politisk progressive. Men vi arbejdede alle på én film sammen. Det var spændende, synes jeg«, lyder det.

Coppola fortæller desuden, at han var imponeret over samarbejdet med Shia Leboeuf, som mindede ham om Hollywood-stjernen Dennis Hopper, som Coppola blandt andet instruerede i ‘Dommedag nu’.

»Jeg havde ingen erfaring med at arbejde sammen med ham inden det her, men han skaber overlagt en spænding mellem ham selv og instruktøren i en ekstrem grad. Han minder mig om Dennis Hopper, som kunne gøre noget lignende, og så sagde man, ‘bare gå ud og gør noget’, og så gik de ud og gjorde noget brillant«, fortæller Coppola.

Adam Driver spiller i ‘Megalopolis’ hovedrollen som en genial kunstner og opfinder, der kan styre tid og rum og ønsker at bygge en utopisk fremtid. På resten af filmens omfattende rolleliste finder man blandt andre Aubrey Plaza, Laurence Fishburne, Jason Scwartzman og Giancarlo Esposito.

‘Megapolis’ har endnu ikke fået dansk premieredato.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af