David Schwimmer sagde nej til kendt rolle, der »havde gjort ham til en filmstjerne«

David Schwimmer sagde nej til kendt rolle, der »havde gjort ham til en filmstjerne«
David Schwimmer i 2024. (Foto: Dia Dipasupil/Getty Images)

’Friends’-stjernen David Schwimmer måtte engang afvise et skelsættende filmtilbud, som kunne have sendt karrieren i en helt anden retning.

Tilbage i 90’erne, da den amerikanske skuespiller levede højt på succesen af ’Friends’, fik han muligheden for at spille en hovedrolle i sci-fi-franchisen ’Men in Black’ – en mulighed han endte med at takke nej til.

I stedet gik hovedrollerne til Will Smith og Tommy Lee Jones.

I dag er Schwimmer meget bevidst om ‘Men in Black’-rollens betydning, og siger, at det »havde gjort mig til en filmstjerne. Hvis du kigger på succesen af den film og den franchise, så havde min karriere taget en helt anden kurs«. Det fortæller Schwimmer i det nyeste afsnit af podcasten ’Origins with Cush Jumbo‘ (via Indiewire).

Schwimmers afvisning af blockbuster-rollen har dog intet at gøre med ’Friends’-produktionen. Det skete derimod på bagkant af at have spillet over for Gwyneth Paltrow i floppet ’The Pallbearer’. Miramax ville låse Schwimmer fast på en aftale om tre film, hvilket han kun ville gå med til på én betingelse, nemlig at han fik lov til at instruere sin første film ‘Since You’ve Been Gone’.

»Så efter månedsvis af forhandlinger sagde de endelig, at jeg skulle spille med i tre yderligere film for dem, men jeg fik lov til at instruere hele min teatertrup i den første film«, siger Schwimmer og forklarer, at det var her ’Men in Black’-tilbuddet kom på et skævt tidspunkt, da ‘Since You’ve Been Gone’-projektet skulle til at starte:

»Vi er i pre-produktion, har hyret hele holdet, alt går fremad, og det er dér, jeg bliver tilbudt ’Men in Black’. Det var i direkte konflikt med det her«.

57-årige Schwimmer understreger dog, at han har fundet fred med beslutningen: »Man er nødt til at følge sin mavefornemmelse. Man er nødt til at følge sit hjerte«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af