James McAvoy overtog filmrolle fra Joaquin Phoenix, to uger inden optagelserne begyndte

James McAvoy overtog filmrolle fra Joaquin Phoenix, to uger inden optagelserne begyndte
James McAvoy som Patricia i 'Split' (Foto: PR)

Det er ingen hemmelighed, at Joaquin Phoenix er blevet en temmelig upopulær skikkelse i Hollywood.

Dette skyldes især, at den 49-årige skuespiller tilbage i august droppede ud af Todd Haynes’ kommende film lige inden, optagelserne skulle til at begynde.

Phoenix’ stunt lagde i kakkelovnen til det, der potentielt kunne blive en rigtigt akavet pressekonference på den kommende ’Joker: Folie à Deux’ under Venedig Film Festival. Og der blev da også temmelig stille i lokalet, da spørgsmålet alle havde ventet på, endelig blev stillet.

Men at Joaquin Phoenix er sprunget fra en filmproduktion kort tid før, den skulle til at starte, er åbenbart ikke en enkeltstående hændelse.

Amerikaneren stod nemlig til at skulle spille hovedrollen i M. Night Shyamalans ‘Split’, før han sprang fra kun to uger før startskuddet.

Det fortæller James McAvoy om i podcasten Happy Sad Confused.

McAvoy overtog som bekendt rollen fra Phoenix, hvilket efterlod ham 14 dage til at forberede sig på rollen med de 15 forskellige personligheder, hvilket man må sige, er imponerende i sig selv.

Til trods for den ultrakorte forberedelsestid, er det dog ikke altid det værste, at ankomme i sidste øjeblik, fortæller han:

»Nogle gange er det bedst at komme i sidste øjeblik. Jeg tror, han droppede ud to uger før, de begyndte at optage. Det var virkelig i sidste øjeblik. Jeg havde to uger til at forberede mig«.

Heldigvis for James McAvoy

»Manuskriptet var godt strikket sammen, så det var ret tydeligt, hvad jeg ville gøre med det samme. Der var et par karakterer, der tog lidt længere tid at finde. Patricia kom meget hurtigt, Dennis kom meget hurtigt. Hedwig tog lidt tid«, fortæller han og fortsætter:

»Det var først under gennemlæsning af manuskriptet (med de andre skuespillere, red.), at jeg blev rigtig nervøs«.

»Jeg sidder der og tænker: Åh Gud, jeg skal spille alle disse 15 karakterer og blive bedømt af alle i rummet, inklusive Universal Studios chefer, inklusive Jason Blum, og jeg har ikke engang fundet alle karaktererne endnu. Det hele kom bare virkelig hurtigt«.

James McAvoy er lige nu aktuel i den amerikanske genindspilning af Christian Tafdrups ‘Speak No Evil’, som kan ses i biografen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af