Joaquin Phoenix hopper fra homoseksuel rolle i mesterinstruktørs film i 11. time

Joaquin Phoenix hopper fra homoseksuel rolle i mesterinstruktørs film i 11. time
Joaquin Phoenix i 'Beau Is Afraid'. (Foto: A24)

Der var lagt i ovnen til et af arthouse-filmscenens mest spændende projekter.

Joaquin Phoenix skulle spille hovedrollen i en detektivfortælling om to homoseksuelle mænd, der flygter til Mexico – instrueret af Todd Haynes, den mesterlige instruktør bag film som ‘Safe’, ‘Far From Heaven’, ‘Carol’ og senest ‘May December’.

Phoenix var selv kommet med projektet til Haynes og produktionsselskabet Killer Films Productions, og han har selv været med til at skrive manuskriptet.

Men nu er den snart ‘Joker 2’-aktuelle stjerne sprunget fra. Indiewire beretter, at han hoppede fra borde blot fem dage, før optagelserne skulle gå i gang i Guadalajara i Mexico. Skuespilleren har endnu ikke udtalt sig om, hvad der ligger bag beslutningen, men der er ingen tvivl om, at det efterlader hele produktionen i dyb, dyb krise.

Producer Christine Vachon har i et nu slettet Facebook-opslag ifølge The Hollywood Reporter beskrevet situationen som »et mareridt«. Hun tilføjer, at hvis folk vil begynde at sige, at det er det, der sker, når man caster en heteroseksuel skuespiller i en homoseksuel rolle, så kan de godt droppe det.

»Det her var HANS projekt, som han kom med til OS – og Killers ry for at arbejde med LGBTQ-skuespillere/filmarbejdere/instruktører taler for sig selv«, skrev hun i det nu slettede opslag.

Filmen skulle være meget eksplicit, og Phoenix var optaget af at rykke grænserne, har instruktør Todd Haynes udtalt om projektet.

»Hele den her oplevelse blev startet af Joaquin. Det blev startet af hans mod, af hans ønske om at overskride barrierer og virkelig at gå ind i ubehagelige steder omkring det her forhold. Og alligevel føles det som en meget organisk proces«.

Om det i sidste ende alligevel er blevet for ubehageligt for hovedrollestjernen, er på nuværende tidspunkt ren spekulation.

Men tilbage står et filmhold – inklusive Danny Ramirez, der skulle spille den anden hovedrolle – med håret i postkassen og risiko for ikke at få løn for deres arbejde.

Det lyder meget tvivlsomt, at filmen kan fortsætte med en anden skuespiller i rollen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af