Winona Ryder er frustreret over sine unge kollegaers manglende filminteresse

Winona Ryder er frustreret over sine unge kollegaers manglende filminteresse
Winona Ryder I 2024. (Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Winona Ryder er efterhånden blevet vant til at arbejde tæt sammen med den yngre generation af skuespillere efter otte års erfaring i Netflix-hittet ’Stranger Things’ og senest med Jenna Ortega i Venedig-aktuelle ’Beetlejuice Beetlejuice’.

Og selvom Ryder sætter pris på samarbejdet med sine unge kollegaer, er der en tendens, som hun ærgrer sig over. I et interview med Los Angeles Times, fortæller hun, at det frustrerer hende, når medspillerne ikke viser interesse for film.

»Det er ikke min mening at lyde helt håbløs. Der er et par stykker, som bare ikke er interesserede i film. Det første de siger er, ’hvor lang er den?’«.

Den 52-årige skuespiller uddyber i Esquire, hvad hun mener har forårsaget tendensen. »Jeg tror bare, at sociale medier har ændret alt, og jeg ved godt, at jeg lyder gammel – det er jeg meget bevidst om«, siger Ryder og fremhæver hvor vigtig, hun mener filmhistorien er. »(…) den er så rig, der er så meget, og det er ikke fordi, vi skal gå baglæns, men jeg ønsker og håber, at den yngre generation vil studere det«.

Selvom Ryder ikke nævner navne, vakte det tidligere på året opsigt, da ‘Stranger Things’-stjerne Millie Bobby Brown fortalte The Sun, at hun »ikke ser film«, og forklarede, at »hvis jeg ikke laver noget, kan jeg bare ikke sidde og kigge på en skærm i særlig lang tid«.

I interviewet med Los Angeles Times understreger Ryder til gengæld, hvor imponeret hun var over ’Beetlejuice Beetlejuice’-medspilleren Jenna Ortega, der må siges at falde i den helt omvendte kategori. Hun refererede nemlig til specifikke skud fra Mikhail Kalatozovs ’Soy Cuba’ fra 1964, en af filmhistoriens vægtige titler, mens de filmede den aktuelle Tim Burton-film.

’Beetlejuice Beetlejuice’ har dansk premiere 12. september.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af