Fem splinternye smartphones vurderet som filmrobotter: Fra Terminator til WALL-E

Fem splinternye smartphones vurderet som filmrobotter: Fra Terminator til WALL-E

Det er er højsæson for nye smartphones lige nu, efter Mobile World Conference (MWC) netop har fundet sted i Barcelona. Vi har fået et hav af nye produkter præsenteret fra de største Android-producenter – ikke mindst en fornuftig stak flagskibssmartphones fra blandt andre Samsung, LG, Sony og HTC.

Vi har udvalgt fem af de mest iøjnefaldende på den ene eller anden måde og parret dem med en robotkarakter fra filmens verden. Det er ikke fordi vi forventer, at smartphones overtager verden (som sådan), men det virkede som en passende reference nu, hvor robot-overtagelsen unægteligt virker nærere forestående end nogensinde før.

T1000G5
T 1000 = G5

LG G5 / T-1000 fra ‘Terminator’

Der er en ny sherif i byen og han hedder ‘modulær smartphone’. Rigtig mange producenter arbejder på smarthphones, der er bygget op af moduler, som kan udskiftes og forbedres, når de bliver forældede eller går i stykker, i stedet for at skrotte hele smartphonen. Det er med andre ord fremtidens smartphone-type.

LG’s nye topmodel G5 er én af de første kommercielle smartphones vi ser af den art fra de store producenter. Og efter alt at dømme rammer LG plet med G5. Hele idéen bag er, at den kan skifte form og funktioner ud ved at klikke hele smartphonens bund af og derigennem udskifte både batteriet, men også tilføje moduler, der eksempelvis kan være et bedre kamera og bedre lydkort (fra B&O). Lidt ligesom T-1000 i Terminator 2 efter behov kan formes som en tyndtflydende dåse slime og omdanne sine arme til mælkekartonspenetrerende sværd.

Den læderklædte LG G4 var et sjovt bud på en smartphone, men fejlbehæftet og sårbar på en del områder – lidt som den foregående Terminator T-800 101-model, som Arnold Schwarzenegger repræsenterer. Det gør G5 op med i form af imponerende specifikationer: Snapdragon 820-processor, 4 GB RAM, Android 6,0 Marshmallow og 32 GB lagerplads, der kan udvides til 2 TB.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
davidXiaomi
David = Mi 5

Xiaomi Mi 5 / David fra ‘Prometheus’

Den kinesiske producent Xiaomi leverede den nok største smartphone-overraskelse under MWC med Mi 5, der er en ganske omnipotent multifunktionssmartphone. Den er udstyret med årets mest hypede processor Snapdragon 820, en skærm på 5,15 tommer og 3 eller 4 GB RAM og op til 128 GB hukommelse. Bonus: Keramisk ramme, der efterligner marmor og ingen kamerabule. Tag den Samsung, Apple og alle jer andre.

Den har et kamera 16MP og fireakset billedstabilisering, hvilket er en akse mere end f.eks. iPhone 6S. Der er altså tale om en yderst kompetent smartphone, der umiddelbart demonstrerer et højt niveau af intelligens, hvis man kigger på specifikationerne. Og prisen? Den er lav – kun omkring 3.000 kroner for den dyreste. Det er helt tydeligt, at Mi 5 har en skjult dagsorden om at overtage markedet uden for Kina.

Alt i alt minder den store hukommelse, elegancen og dens lidt ærefrygtindgydende sublimitet om David i ‘Prometheus’.

Men også udseendet minder lidt om David i skikkelse af Michael Fassbender. Xiaomi Mi 5 fås i sort, hvid og guld, har rundede, elegante former og et velfungerende Android-styresystem, der matcher Davids mørke uniform, gyldne lokker og lyse hud og ditto elegante manerer og styresystem/væremåde.

Eneste problem med Mi 5? Xiaomis modeller kommer ikke forbi vore himmelstrøg, så de skal anskaffes ad anden vej, hvis man vil have fingre i sådan en (men måske er lanceringen i Europa et tegn på, at den kommer på markedet herhjemme). Det er selvfølgelig lidt det samme med David. Han findes også i et relativt utilgængeligt system på en rumstation i et fiktivt univers.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
SonyAva
Xperia X = Ava

Sony Xperia X / Ava fra ‘Ex Machina’

Også Sony lancerede en stak strømlinede nye smartphones under MWC. De er først og fremmest lookere i et virkelig stilrent design, der gør stort set alle andre modeller på markedet til skamme. Deres bedste salgsargument er deres kamera, der åbner og fokuserer lynhurtigt. På den model, der hedder Xperia X Performance, er det primære kamera på 23 MP og selfie-kameraet på imponerende 13 MP.

Der er med andre ord øje for detaljen hos Sony Xperia X-modellerne – ligesom Ava har samme blik i ‘Ex Machina’, da hun lægger sine planer.

X-modellernes simple, sarte nuancer er ligeledes så forførende som Ava. Men lad dig ikke narre. De kan virkelig sparke røv, hvis man skal tro de umiddelbare reaktioner fra Barcelona.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
WALLeOppo
Super VOOC = WALL-E

Oppo Super VOOC / WALL-E fra ‘WALL-E’

Den kinesiske smartphoneproducent Oppo lancerede ikke som sådan en ny smartphone under MWC, men de lancerede en funktion, der stjal pippet fra mange af konferencens tech-nørder. Nemlig en opladningsteori, der kunne oplade et batteri fra helt dødt til 100 procent på et kvarter.

Vi mangler at se det i virkeligheden, men hvis teknologien holder, hvad den lover, er det nogenlunde lige så imponerende som WALL-E’s morgenopladningsrutine. Nu mangler Oppo bare et produkt at udnytte teknologien på.

Den nye teknologi er baseret på materialer, der stammer fra militært brug. Det må man formode, at WALL-E også gør, taget hans effektive og langvarige oprydningsprojekt in mente.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Gollum
S7 = BB-8

Samsung Galaxy S7 / BB-8 fra ‘Star Wars: The Force Awakens’

De nye Galaxy S7 og S7 Edge er et raffinement af Samsungs hardware og design. Og de rammer plet på stort set alle de punkter, de skal: En bedre skærm, Micro-SD og en ny, lynhurtig processor.

Det var også nødvendigt, da Samsung Galaxy S6-modellerne fik en del hug for de mangler, de havde. Det bliver der eftertrykkeligt rettet op på med S7-modellerne.

Den historie minder lidt om den arv BB-8 skulle løfte i ‘Star Wars: The Force Awakens’ efter R2-D2, der selvom den havde mistet lidt af sin shine i prequel-trilogien (hvorfor kan den pludselig flyve?), stadig var en publikumsfavorit. De droide-sko kunne BB-8 snildt udfylde og vandt med sine nye relevante funktioner ‘Star Wars’-fansenes hjerter.

BB-8’s form kan også sammenlignes med Samsung Galaxy S7 Edge, der ligesom iPhone 6 er rundet, men med lidt mere personlighed end Apple-varianten.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: Førstehåndsindtrykket af Samsung Galaxy S7 og S7 Edge: Vandafvisende og oplagt til gaming

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af