Månedens gear og gadgets byder på vandtætte højtalere og Darth Vaders pladespiller

Forårets produktregn er ved at stilne af, men den forgangne måned er vi alligevel blevet overdænget med en pæn stak nye produkter, som taler direkte til vores techkåde hjerter. Her er vores favoritter.
Månedens gear og gadgets byder på vandtætte højtalere og Darth Vaders pladespiller

PebbleCore

1. Pebble Core

Normalt undgår vi at omtale Kickstarter-projekter i denne sammenhæng, men når vi har taget denne med, så skyldes det, at Pebble i forvejen er et veletableret firma, der er garant for, at backede produkter også bliver til noget (de nåede i øvrigt fuld finansiering på en lille time).

I tirsdag løftede Pebble sløret for to nye smartwatches/fitness trackere og en lille hackable device, der kan sidde i en nøglering. Sideløbende lancerede de Core, som er en lille clip-on musikafspiller/fitnesstracker til dine løbeture uden den store pomp og pragt. Mærkværdigt nok, for den lille sag er klart den mest interessante af de nye produkter.

Med den på løbetøjet kan du lade din smartphone blive hjemme og stadig tracke din løberute. Ved hjælp af en indbygget GPS optages din rute, som via wifi kan uploades til forskellige trænings og høre musik via afspilleren, der afspiller direkte via Spotify. Du kan også fylde clippens 4 GB med musik, hvis du ikke vil være online gennem muligheden for et micro-SIM-kort.

Ulempen ved at bestille Core er at du skal væbne dig med tålmodighed. De begynder først at sende modellerne ud i januar 2017. Du kan jo altid forudbestille nu og betragte det som en gave til dit fremtidige jeg, når du har glemt alt om det.

PS-HX500_main_revised-Large

2. Sony PS-HX500

Det er muligvis ikke den pladespiller, der trykker på alle de rigtige knapper hos de største musikafficionados, men for den gennemsnitlige pladefanatiker, er Sonys PS-HX500 slet ikke noget dårligt bud på en lakskivespinner.

Den blev offentliggjort på dette års Consumer Eletronics Show i Las Vegas i januar og er nu kommet til salg worldwide. Det er ikke fordi, den skiller sig synderligt ud fra konkurrenterne, men dens yderst simple og stilrene sorte design gør den til en fryd for øjet, der gerne måtte pryde mit skuffedarium. Det ligner jo nærmest Darth Vaders pladespiller.

Én funktion, som lydnørder vil sætte pris på, er, at man kan rippe LP’er via HX-500, så man kan lave en digital kopi af sine sjældne lakridsbøffer.

Prisen ligger på ca. 5.000 kroner.

Mi-Max

3. Xiaomi Mi Max

Den kinesiske smartphoneproducent Xiaomi har lavet den gigantiske smartphone Xiaomi Mi Max (som vel nærmere kan kaldes en phablet), som de hårdnakket påstår passer i lommen. Tja, jakkelommen måske. For med en skærm på 6,44 tommer er der væsentligt mere skærmplads at gøre godt med, end vi er vant til i smartphones.

Selvom Xiaomi Mi Max nok er for stor til de fleste, så er den endnu et eksempel på, at de kinesiske smartphones har potentialet til at oversvømme det europæiske marked med høje specs og lavere priser – for ej at forglemme et gudesmukt design. Du får f.eks. den udmærkede Snapdragon 650 processor, og en Adreno 510 GPU-processor. Og hukommelsen spænder fra 32 GB med 3 GB RAM til 128 GB med 4 GB RAM.

Xiaomi Mi Max kan bestilles hjem fra England for den nette sum af 1.950 kroner – dertil kommer givetvis en smule told.

lenovo-smartphone-vibe-k5-silver-front-back-8

4. Lenovo Vibe K5

Lenovo har overtaget Motorola og det har i lang tid betydet, at produktionen af smartphones med deres eget navn på, har stået en anelse i skyggen og hidtil ikke har fundet vej til danske kyster. Men det ændrer Lenovo K5 nu på.

K5 ligger ikke øverst i hierarkiet, når det kommer til specs, men kan stille de flestes behov med 2.750 mAh batteri, en Snapdragon 616-processor og 2 GB RAM. Det trækker en femtommersskærm, 13 MP kamera og ikke mindst højtalere med Dolby Atmos integreret for en bedre lyd oplevelse.

Og så er den bare pisseflot. Men det rigtige salgsargument er prisen: En vejledende udsalgspris på 1.595 kroner. Wow – velkommen til det danske marked, Lenovo.

LGG5-7

5. LG G5

LG G5 er LG’s nye bud på en legesyg smartphone, der kan gøre superbrugere lykkelige. Den ligger klart forrest i feltet af forårets bedste smartphones.

G5 ligger klart i top, hvad angår specifikationer, men det, der gør den rigtig interessant, er, at den er modulært opbygget. Det vil sige, at den kan udrustes med en række sjove tilføjelser, såsom en fjernstyret kugle à la BB-8 fra ’Star Wars’ og virtual reality-briller. Derudover kan en del af selve smartphonens bund udskiftes med specifik hardware, såsom et kameramodul og bedre lyd. Uden tvivl en smartphone, der sætter underholdning og kreativitet i højsædet.

Læs vores fulde anmeldelse af LG G5 HER. G5 fåes til 4.990 kroner – altså lidt billigere end mange af konkurrenterne.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Samsung Gear 360

Samsung er også med på vognen af 360-graderskameraer, hvilket giver rigtig god mening, når de har et af markedets mest populære virtual reality headset. Deres version er en lille kugleformet sag, der både kan stå selv eller holdes som en mikrofon.

Som så mange andre modeller skyder den video ved hjælp af to kameraer i 360 grader og i helt op til 4K.

Samsung Gear 360 er kompatibel med nyere Samsung Galaxy-smartphones. Det kan købes til omkring 3.000 kroner, når det bliver tilgængeligt i Europa sidst i maj, dvs. meget snart.

3-habanero

7. UE Roll 2

Ultimate Ears har netop lanceret UE Roll 2, der i sandhed gør musik mobil. Den er vandtæt – som i fuldstændig vandtæt – og så fylder den ikke mere end en cheesburger. Du kan i øvrigt bestille en slags flydestol med til den, så den kan skvulpe med i poolen. Den kommer i fem forskellige farver, fra orange, blå og lilla, til en sort model og slutteligt en model med mangamønster.

Den er genopladelig og Bluetooth-forbundet. Du styrer musikken med en app, som op til otte mennesker kan koble sig på, hvis man er flere, der vil have indflydelse. Højtalerne kan spille i op til ni timer med en maksimal volumen på 85 decibel.

Man kan mene, hvad man vil om farverne, men de matcher højtalerens farverige formål ret godt. Den er skabt til at have med på stranden, med på telttur og . Med sin indbyggede elastik kan den hænges overalt fra teltdugen til en rygsæk, som herover. Umiddelbart ligner det en rigtig god kompagnon til sommeren.

UE Roll 2 fåes til 799 kroner direkte fra Ultimate Ears’ site.

Læs også: Månedens gear og gadgets: Overflødighedshorn af glimrende smartphones og nye streaminghøjtalere

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af