Vetements redefinerede haute couturen i Paris – 18 collabs i samme kollektion

Vetements redefinerede haute couturen i Paris – 18 collabs i samme kollektion

Det kom som noget af en overraskelse, da det tidligere på året blev annonceret, at Demna Gvasalia og resten af Vetements-holdet skulle fremvise mærkets SS17-kollektion under haute couture-modeugen i Paris. Mærkets beklædningsunivers står i skærende kontrast til de ekstravagante kreationer, der normalt kendetegner den traditionsrige haute couture-modeuge. Og da showet igår løb af stablen i den franske modemetropol, blev vi da heller ikke præsenteret for couturen i den klassiske forstand.

Kollektionen var en seriøs magtdemonstration i moderne mode og samtidig en direkte afspejling af den zeitgeist, som Demna Gvasalia selv har været med til at igangsætte i modeindustrien. Allerede en uge inden showet annoncerede designeren, at SS17-kollektionen ville bygge på 18 forskellige collabs, der ville bryde med de traditionelle samarbejdsrammer for udelukkende at byde på det allerbedste fra hvert mærke. » Ideen er at tage det mest ikoniske og genkendelige produkt fra hvert brand, og putte det ind i en Vetements-ramme«, sagde Demna Gvasalia til The Cut før showet. Og den idé lykkedes til fulde for den georgiske designer.

Vetements 1

 

Kollektionen bød på 55 forskellige looks til både mænd og kvinder. Der var denim og jumpsuits lavet i samarbejde med Levi’s, træningsinspirerede trøjer fra Reebok, Dr. Martens støvler med statements påtryk på hælene, strik kreeret sammen med Comme Des Garcons, en fortolkning af Juicy Coutures velour-træningsdragt og overtøj skabt i samarbejde med Canada Goose.

»Vetements er et yderst relevant brand i modeverden lige nu, og vi er glade for at arbejde sammen med dem i dette projekt, hvor de har valgt at samarbejde med de bedste af de bedste! Vi skaber alle jakker med afsæt i en funktion, så det er et sjovt skifte at arbejde sammen med en visionær designer og se hans fortolkning af nogle af vores mest ikoniske styles«, fortalte CEO for Canada Goose, Dani Reiss, om samarbejdet med Vetements.

Vetements 3

Iblandt de mest opsigtsvækkende højdepunkter i kollektionen var Brioni-samarbejdet, hvor det klassiske og formelle italienske jakkesæt var udstyret med overdrevne skulderpuder og løse pasformer, hvilket bevægede sig i samme retning som flere af de jakkesæt, der var en del af Demna Gvasalias første Balenciaga-kollektion, som designeren viste under herremodeugen i Paris i forrige uge.

Naturligvis var der også det omtalte samarbejde med Manolo Blahnik, hvilket fik de sociale medier til at gløde igår. De luksuriøse stilletter var ødelagte, og flere af dem var redesignet til enorme farvestrålende støvler, der nåede op til taljen på modellerne. Som en reference til mærkets første kollektioner fik vi også en overdimensioneret bomberjakke lavet i samarbejde med Alpha Industries, og træningsinspireret tøj fra Champion.

Vetements 5

Vetements designunivers og berettigelse under en couture-modeuge vil uden tvivl dele vandene og lægge op til debat i den kommende periode. Men mærkets innovative tilgang til high-fashion kan ingen tage fra dem, og selvom udtrykket differentierer sig fra typisk couture, er det tydeligt, hvordan beklædningshåndværket i høj grad dominerer mærkets kollektioner. Og når det er sagt, bød kollektionen faktisk også på enkelte items, der rent faktisk mindede om klassisk couture, da flere kjoler blev præsenteret i midten af showet. For eksempel stjal den hypede stylist Lotta Volkova catwalken i en blomstret kjole og knæhøje støvler.

Se hele kollektionen her, der udover ovenstående collabs også inkluderede Carhartt, Eastpak, Schott, Lucchese, Mackintosh, Church’s og Kawasaki.

Vetements 4

Læs også: Vetements genfinder modesamarbejdets betydning – baserer kollektion på 18 collabs

Læs også: Et jakkesæt er ikke bare et jakkesæt – Balenciaga udfordrer mændene for første gang

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af