Copenhagen Fashion Week: Han Kjøbenhavns første damekollektion var sikker uden at overraske

Efter at Han Kjøbenhavn i juni Instagram-teasede mærkets første damekollektion, var der skruet ekstra op for forventningerne, da designduoen med den store kærlighed til forstæderne onsdag aften fremviste SS17-kollektionen i Bella Centret. Og forventningerne blev tildels indfriet.

Traditionen tro var der leget med scenografien, hvor en toarmet slap-machine blev indtaget af fire ældre, maskeklædte mænd, der løbende under showet uddelte lussinger til modellerne, der var klædt i en typisk Han Kjøbenhavn-kollektion, som i denne sæson havde hentet asiatisk kampsportsinspiration – præcis som tilfældet også var hos Henrik Vibskov.

hankjobenhavn_ss17_2 
Den asiatiske inspiration triumferede ved store dragebroderier på bomberjakker, matte prints på t-shirts og flere bukser med overdimensionerede elastikkanter, der havde tendens til at ligne uniformen fra en thaiboksning-arena. Flere steder var uforståelige asiatiske bogstaver og ord påsyet jakker og bukser. Og hvem ved, om det var en asiatisk opfølger til AW16-kollektionens hyldest af lokale håndværkere og bilforhandlere?

hankjobenhavn_ss17_4 
Designduoen fik også vist, hvordan nålestriber kan være anvendelige i forskellige farvekombinationer, og så havde de velkendte shiny metervarer også gjort sig fortjent til endnu en tur i Han Kjøbenhavn-karrusellen. Det var derfor heller ikke overraskende, at overtøjet, der også inkludererede en sæsonforvirrende rulamsjakke, stod ud som højdepunkterne i kollektionen. Men modsat sidste sæson, var fokus i højere grad også rettet mod forskellighed på underdelene. Omend der stadig var stumpede sweatpants og denim, var silhuetten løsnet op og jakkesæts-ligenede bukser havde ligeledes fundet plads i kollektionen sammen med flere meget korte shorts.

hankjobenhavn_ss17_5 
Showet var fra ende til anden stylet med solbriller, der nærmere hørte hjemme på cykelbanen end catwalken, men sammen med lavendelfarver stod de vel blot ud som endnu et symptomatisk udtryk for Han Kjøbenhavns flirten med det uæstetiske.

hankjobenhavn_ss17_kvinde1 
Og hvordan klarede damekollektionen sig så? Kollektionen var på ingen måde revolutionerende. Helt som forventet havde udtrykket mange ligheder med herrekollektionen, men det var også helt efter hensigten. Vi fik et glædeligt gensyn med den nålestribede bomberjakke som netop var repræsenteret på Instragram-teaseren, og ellers syntes fittet en smule mere feminint og kropsnært, end man kunne have forventet.

hankjobenhavn_ss17_kvinde2 
Showets højdepunkt
Efter at have ventet på Han Kjøbenhavns første damekollektion i to måneder, var det et højdepunkt endelig at få lov at se den. Også selv om den ikke var revolutionerende.

hankjobenhavn_ss17_3 
Showets største overraskelse
De markante kampsports-lignende elastikker på størstedelen af kollektionens underdele var et forfriskende, overraskende og modigt pust, der dog kan blive svært for manden på gaden at forstå.

Følg løbende vores dækning af Copenhagen Fashion Week HER.

Læs også: Han Kjøbenhavn lukker kvinderne ind i aften: »Det bliver på vores præmisser«

hankjobenhavn_ss17_1

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af