Vetements-designer kommer til København – udstiller under modeugen

Vetements-designer kommer til København – udstiller under modeugen

Modebranchen diskuterer for tiden meget de nuværende sæsoner, den hastighed de skaber, og hvad tempoet betyder for kreativiteten og miljøet.

Flere brands er allerede i gang med udfordre status quo. Burberry slår deres herre- og dameshows sammen og sætter kollektionerne til salg direkte efter showet i september, mens Vetements – selvfølgelig, fristes man til at sige – også har skubbede til traditionerne, da mærket viste deres herre- og damekollektioner samtidig i forbindelse med haute couture-modeugen i Paris.

Så det virker som lidt af et scoop, at modemessen CIFF i næste uge kan slår dørene op til en udstilling om netop modecyklussen skabt af en af designerne bag Vetements, Maja Weiss.

»Vetements’ succeshistorie på de blot to år, siden de launchede i 2014, og gennemslagskraften af deres måde at sætte spørgsmålstegn ved modebranchen, har været uundgåelig, så vi glæder os til at præsentere Majas univers på CIFF«, siger Kristian W. Andersen, mode- og designchef hos CIFF, til Women’s Wear Daily.

Weiss’ udstilling, ‘Second Fashion Cycle’, vil skabe en række beklædningsgenstande og følge processen fra start til slut for at sætte fokus på blandt andet genbrug og tøjets funktionalitet.

»Jeg ser frem til at være en del af endnu et talentfuldt internationalt team og til at præsentere projektet, der er fuldt af diversitet og kompleksitet på så mange forskellige niveauer«, siger Weiss til WWD.

Weiss mødte Demna Gvasalias, mens hun studerede på Royal Academy of Fine Arts i Antwerpen, og hun har været en del af Vetements siden starten i 2014.

Udstillingen kan ses under modeugen i næste uge på CIFF-messen i Bella Centret fra den 10. til den 12. august.

Læs også: Vetements redefinerede haute couturen i Paris – 18 collabs i samme kollektion

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af