Model kæmper for ukendt minoritet – står frem som interkønnet

Model kæmper for ukendt minoritet – står frem som interkønnet
Hanne Gaby Odiele i Alexander Wangs SS16-kampagne

Rettelse: I en tidligere version af artiklen brugte vi ordet ‘interseksuel’, men en venlig læser har gjort os opmærksom på, at interkønnet nok er mere korrekt.

Diversitet er stadig et varmt emne i moden – og ja, generelt i samfundet, især med amerikanernes nye præsident indsat i Det Hvide Hus. Sidste år var meget af snakken fokuseret på kropspositivitet, etnisk diversitet og tildels transkønnede, men nu bruger den belgiske model Hanne Gaby Odiele sin platform til at oplyse om en mindre kendt minoritet, nemlig interkønnede.

I et interview med USA Today står hun selv frem som interkønnet, hvilket altså vil sige, at man er født med både typisk mandlige og kvindlige kønsmarkører, som gener, hormoner eller organer. Læs LGBT Danmarks definition af interkøn HER. Ifølge United Nations er mellem 0,05 procent og 1,7 procent af mennesker interkønnede. Tidligere blev folk kaldt hermafroditter, men ordet betegnes af mange som nedladende i dag.

»Interkøn er bare en del af, hvem jeg er, ligesom min hårfarve. Det definerer mig ikke. Jeg er interkønnet, og jeg er stolt«, siger hun blandt andet i kampagnen, hun har lavet i samarbejde med organisationen InterAct.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Odiele, der har arbejdet for blandt andre Alexander Wang, Versace og Moschino, står nu frem for især at sikre, at børn ikke udsættes for diverse operationer, før de er gamle nok til selv at vælge. Hun har selv fået testikler fjernet som tiårig samt få vaginal rekonstruktion som 18-årig. Hun mener, det kan være psykisk hårdt for børn, fordi de får fornemmelsen af, at der er noget galt med dem, som skal ændres.

»Du kan være, hvem du har lyst til. Det er lige meget«, lyder hendes opløftende budskab blandt andet til USA Today.

Læs også: Tre nytårsforsæt på vegne af modebranchen

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af