Ugens bedste sneaker-nyheder – Fenty Creeper, Nikes genbrugslæder og Gucci

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.

Rihanna afslører næste Fenty Creeper

Den er stadig hendes claim-to-fame i designverdenen, og det ved både Puma og Rihanna udmærket godt. Derfor er parterne klar med endnu en version af den højsålede sneaker. Den nye Ankle Strap Creeper stikker ud med logostroppen omkring anklen og fortsætter med at bruge den trail-sål, som vi også så på den seneste Cleated Creeper. Skoen kommer til salg på torsdag i næste uge, den 28. september. Prisen er endnu ukendt.


Nike laver nyt genbrugslæder

Ja, det er ikke umiddelbart til at se det, hvis man ikke ved det, men ovenstående Tennis Classic er den første officielle sko lavet med Nikes nye Flyleather, som er et syntetisk lædermateriale lavet af gamle læderrester og syntetiske fibre. Materialet skulle eftersigende bruge 90 procent mindre vand i produktionen, være 40 procent lettere, efterlade 80 procent mindre CO2-fodaftryk samt være fem gange så holdbart som almindelig læder.


Ud over Tennis Classic har Nike lavet Flyleather-versioner af Air Force 1, Air Max 90, Cortez og Jordan 1 i et begrænset oplag, som bliver vist under New York Climate Week, og som man siden kan vinde via lodtrækning. Ligesom med Tennis Classic skal man dog bo i USA for at være med på noderne her i starten. Læs mere om Flyleather hos Nike.


Gucci hopper på bølgen

I går kom de seneste colorways af Balenciagas Triple S-sneaker i salg, og nu melder Gucci sig også under fanerne og bakker op om det klodsede look med voluminøse såler. Gucci-versionen fortsætter også brandets leg med kopiæstetikken med det invaderende logo. Det vides ikke, hvornår skoen kommer i salg, men det er langt hen ad vejen også ligegyldigt, da den sikkert kommer til at koste omkring 5.000 kroner ligesom Triple S. Men det får sikkert endnu flere mærker til at hoppe med på bølgen.


Jay-Z møder Nike – igen

I 2000 lavede Nike en særudgave af Air Force 1 med Roc-A-Fellas logo på hælen for at vise respekt for Jay-Z’s pladeselskab, og nu skulle der eftersigende være et genoptryk på vej. Skoen bliver identisk med originalen, som ses ovenfor, og kun lavet i et lille oplag, som bliver lanceret til ComplexCon i Californien i november, og den markerer også Air Force 1’s 35 års jubilæum. Med andre ord, den bliver svær at få fat på – ligesom Jay-Z’s version af Puma Clyde tidligere på året.


Endnu vildere SF-AF1

Og når vi er ved Air Force 1, så er Nike klar med et nyt, og endnu vildere take på Speciel Field-varianterne. Denne high-version er nemlig virkelig dét – høj – og dropper de militaristiske stropper til fordel for den lange snøre, der slanger sit rundt om skaftet. Samtidig er der en lynlås ned gennem midten af skoen, så den skulle være til at få på fødderne. Den skulle lande den 2. november og koste 1.250 kroner. Det vides dog ikke, om Nike sælger den i Europa til en start.


Adidas tager til månen

…eller måske snarere en parallel dimension. Det er i hvert fald navne på den colorway-pakke, som Adidas nu slipper. TwinStrike (på billedet) og AdiStar Comp er blevet gentænkt og har fået et væld af små detaljer, som er med til at give skoene et futuristisk look. Især TwinStrikes synlige snøresystem, brug af sølv og kraftige snørebånd ser skarpt ud. Naked har begge modeller på hylderne.


Humor på løbeturen

Det kan være vigtigt at holde humøret højt, når det gør ondt på løbeturen, og det hjælper Comme des Garçons med. De har ganske enkelt syet en sløjfe på Nikes Flyknit Triple Racer, og det er naturligvis så overraskende, at det bare virker. Desværre fås skoen indtil videre kun i Dover Street Markets fysiske butik i London.


Champion dyrker sit logo

Ja, måske er det en trend. I hvert fald har streetwear-kendingen også blæst sit logo op på denne nye 919 Corporate Low-model, ligesom vi har set ovenfor hos Gucci. Der er tale om en ellers enkel tennissilhuet a la Adidas Stan Smith, men logoet er ikke til at tage fejl af. Den tyske butik Coutie solgte skoen for 815 kroner, men har allerede udsolgt. Mon ikke den snart dukker op hos andre forhandlere?


Enkel efterårssko

Der findes efterhånden mange eksempler på, at sneakers sagtens kan klare de kommende lavere temperaturer – og ja, Nikes Air Trainer SC er et af beviserne. Denne nye colorway står ultraskarpt med det tredelte design: Sort overdel, hvid mellemsål og så gummisålen, der får lov til at snige sig lidt op på mellemsålen. Sværere er det ikke at lave en flot sko. Den er desværre ikke til salg endnu, men skulle være lige på trapperne.


Bliv set i natten

Vi har set en del sneakers med selvlysende sneakers det seneste år, og i takt med at aftenmørket æder mere og mere af dagen lander der igen flere modeller. Den nyeste kommer fra Vans, der i samarbejde med det Arizona-baserede skate-crew Pyramid County har dyppet Half Cab Pro i selvlysende maling – eller sålen i hvert fald. Den kommer til salg i morgen lørdag hos udvalgte Vans-forhandlere, som blandt andet newyorkerbutikken Atlas.

Læs også: Street style: Søndagsloppemarked under Bispebuen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af