Soulland kan mærke Nike-effekten: »Det er en blåstempling«

Som det første skandinaviske brand har Soulland fået muligheden for at lave en forsættelse af et samarbejde med Nike, når videreudviklingen af sidste års FRI.day-samarbejde med Nike SB lanceres i dag i Colette i Paris og online.
Soulland kan mærke Nike-effekten: »Det er en blåstempling«

Det var en stor ting for både designeren Silas Adler og hans brand Soulland, da FRI.day-samarbejdet blev offentliggjort sidste år. Endelig havde han fundet en naturlig måde at inkorporere sin passion for skateboard med sit arbejde som tøjdesigner.

I skateboard-kulturen er der et had/kærlighedsforhold til mode, hvilket nok især skyldes, at mange brands snylter på kulturen uden at være en del af den eller give igen. Men hånd i hånd med Nike SB og den professionelle skater Eric Koston fik Soulland blandingen med mode til at gå op.

»For Nike SB var det første gang, at de arbejde med nogen, der har så mange tråde ind i modeverdenen, som Soulland har. Tidligere har deres samarbejder haft en skateboardreference eller en mere streetwear-vinkel. Så de følte lidt, det var et sats, men jeg tror også, de var positivt overrasket over, at det gav dem noget nyt. Et potentiale de ikke helt havde udnyttet«, fortæller Silas Adler.

Måske er det også derfor, at Soulland nu som det første skandinaviske brand har fået muligheden for at forsætte et samarbejde med sportsgiganten. Selv begrunder Adler beskedent æren med frasen »the right idea at the right time«.

»Vi kommer fra skateboard-kulturen, men brandet Soulland er jo ikke et skateboard-brand, og det tror jeg passer godt til Nike SB«, siger han.

Samarbejdet, der lige er kommet til salg online i Soullands webshop og bliver lanceret fysisk i Colette i aften, dyrker den samme æstetik og logoleg som den første omgang sidste år, men i front står denne gang de to sneaker-modeller Dunk High og Dunk Low.

Dunk High var oprindeligt en af Nikes første basketballsko og forgængeren for Air Jordan 1, men koblingen til skateboard kom for 15 år siden, da Dunk Low var den første sko, som Nike SB lavede. Dengang blev skoen versioneret med blandt andet en tykkere pløs og Zoom Air i mellemsålen

»At arbejde med noget, der går ud over Nike SB, og har et pull i sneaker-verdenen på en helt anden måde, det har vi virkelig kunnet mærke. Det føles større denne gang«, fortæller Adler.

»Vi begynder at få private orders ind fra forskellige celebrities rundt om i verden, og der er mange fra især hiphopverdenen, der freaker over det. Vi kan også mærke, at der er lidt nogle tungere navne denne gang med Dunk’en end første gang«, uddyber han uden at kunne give specifikke navne.

Soullands bud på Nike SB Dunk High og Low

Soullands bud på de to Dunk-modeller kommer som sidste del af den jubilæumsfejring, som Nike SB har rullet ud i løbet af året med forskellige genudgivelser af tidligere versioner. Nu sætter Adler punkt med sin nyfortolkning.

Hvad betyder Dunk’en for dig?
»Skate-Dunk’en kom i mit skateboard-peak. Den ramte alt, hvad jeg interesserede mig for med skateboard, mode, sneakers. Den passede lige ind i min selvopfattelse. Jeg var gået kold på skateboard-brands, så det var en totalt game-changer for mig. Da Nike SB kom, kunne du ikke få det særlig mange steder, og nogle af de første SB-modeller er nogle af de sko, der er allermest værd på sneaker-markedet i dag, så de har noget pondus«.

Selv om det forståeligt nok er skoene, som Adler er mest glade for i den nye kollektion (»skoene er blevet rigtig stærke, både den høje og den lave. Jeg er stolt af resultatet«, siger han), så inkluderer samarbejdet også en stærk bomberjakke og et invaderende logoprint, der igen laver kollagekunst ud af det logo, som Nike ellers er så ømme om.

Et close-up af Soulland og Nike SB’s silke-outfit

Tøjet tager lidt flere chancer denne gang og udfordrer…
»Meget mere. Altså vi har lavet en silkepyjamas, ikke? Men jeg fik mange beskeder i går, efter jeg delte et billede af silkebukserne. Dem er folk megaklar på«.

Hvad har den første del af samarbejdet betydet for Soulland som brand?
»Lige pludselig når man ud til nogle mennesker, som man måske ikke nåede ud til før – og specielt i USA. Der kan vi mærke, at der er et andet kendskab til brandet og en anden accept. Der er nok mange, der har lært Soulland at kende igennem samarbejdet. Der er mere interesse for brandet generelt. Det er en blåstempling. Der er så mange brands, der kæmper om at trænge igennem, og der tror jeg, at det hjælper at have lavet noget med så stort et brand«.

Efter lanceringen i dag online og i Colette kommer samarbejdet også til salg fysisk i Soullands butik på Gammel Kongevej og hos andre forhandlere næste fredag den 15. december.

Læs også: Soulland og Muf10: Rebeller med 15 års mellemrum

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af