Med en simpel t-shirt udstiller Chromat modens kamp med kropspositivitet

Becca McCharen-Tran og hendes badetøjsfokuserede tøjmærke Chromat har længe været bannerfører for kropspositivitet – og mange andre former for repræsentation i modeverdenen. Det beviste hun igen under den igangværende modeuge i New York, og med en enkel t-shirt med ordene ‘sample size’ satte hun effektivt fokus på den stadig manglende kropspositivitet – og ikke mindst en af de mest normale ‘undskyldninger’.

De seneste tal fra diversitetsvagthundene på The Fashion Spot viser, at der faktisk var færre kurvede modeller repræsenteret i efterårets store modekampagner end de seneste sæsoner. Kun 1,3 procent af reklamerne inkluderede de såkaldte plus-size-modeller. Og mens det tal måske giver mening i forhold til, hvor mange brands der rent faktisk laver tøj til i størrelser over en XXL, så ramte Chromat et andet ømt punkt.

‘Sample size’ er nemlig den størrelse, som størstedelen af alle brands laver deres tøj i før et show. Det er en størrelse 32-34 for kvinder og bruges til modellerne, der skal gå i tøjet under et modeshow, og hænger siden i showrooms og lånes til medier, der skyder modeserier. Det er derfor, snakken om manglende kropsdiversitet kan ende med at blive en slags hønen eller ægget-argumentation.

Hvis brandsene ikke laver større sample sizes, er det svært for resten af ‘fødekæden’ at bruge tøjet på større modeller. Omvendt vil nogle brands sikkert argumenterer, at det er dyrt at sy samples i flere størrelser (især for mindre brands), og at forespørgslen fra medierne ikke er der.

Men det er et dilemma, der bør italesættes, og det sørgede Chromat altså for – igen. For hos Becca McCharen-Tran er modeller meget mere end blot slanke og hvide. Se billeder fra hele showet hos Vogue.

Læs også: Er mangfoldighed blot modens seneste trend?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af