De bedste looks fra Copenhagen Fashion Weeks første dag

Den første ud af tre showdage ved AW19-modeugen er slut, og vi samler op på de bedste indtryk fra catwalken.
De bedste looks fra Copenhagen Fashion Weeks første dag
Modellerne samlet under Sunflower-showet (Foto: Copenhagen Fashion Week)

Muf10’s styrkeprøve

Reza Etamadi og co. lykkedes med at lade tøjet tale frem for de overskriftsfremkaldende budskaber, og dette look, som Mathilde Gøhler bar, er et godt eksempel på den detaljerigdom, der klædte kollektionen. Den voluminøse skulderpåsætning mindede om noget fra amerikansk fodbold, men også om den slags detaljer – a la Virgil Ablohs seletøj, eller hvad man skal kalde det – der kan bruges til at spice et enkelt outfit op. Og galocherne udover Salomon-skoene kunne noget af det samme.

Det var spændende og modige valg, der viste, at Muf10 er klar til at være meget mere end de klassiske streetwear-silhuetter, som længe har været i førersædet i brandets dna. Læs hele vores anmeldelse af showet HER.

Konsekvent Sunflower-debut

Frakker og habitjakker i læder var en af de mest dominerende tendenser på catwalken, da de internationale herremodeuger løb af stablen tidligere på måneden. Og selvom Sunflower, som showdebuterede under Copenhagen Fashion Week i dag, stiller sig i opposition til modens flygtighed og trends med et massivt fokus på bæredygtighed og tidløse styles, så ramte de flere gange plet med looks, der inkluderede de aktuelle overdele i læder.

Især en habitjakke i læder med et bredt revers, som var stylet med en lyseblå skjorte, grå jakkesætsbukser og krakkelerede cowboystøvler ramte både modens hang til lædermaterialet, mens det også indkapslede Sunflowers helt klare vision om at skabe langtidsholdbare kollektioner, som både skal have berettigelse i garderoben om to måneder og to år.

Blanches power-suit

Blanche stod for førstedagens mest imponerende showlokation, da de bød indenfor i Tycho Brahes Planetarium, hvor den traditionelle catwalk var erstattet af en scene, som modellerne indtog, mens mærkets nye kampagnefilm blev vist på bagvæggen og loftet af den imponerende kuppelsal.

På scenen viste Mette Fredin, kreativ direktør hos Blanche, endnu et bud på en kollektion, som skar ind til benet med fokus på garderobeklassikere med et twist, der oftest havde den ubesværede og feminine coolness over sig, som kendetegner brandet. Det kom bedst til udtryk i dette look, hvor Fredin tog det klassiske dobbeltradede jakkesæt i sort og gjorde det interessant og kraftfuldt med et dropped shoulder-snit, skulderstropper og et logobælte i taljen.

Læs også: Showanmeldelse: Muf10 lod tøjet tale ved Copenhagen Fashion Week – og det kunne bære det

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af