Ugens bedste sneaker-nyheder – gamerne kommer, Air Max-jubilæum og Kaepernick-støtte

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.

Mere Yeezy før jul

Vi regnede jo med det, og rygterne holdt stik, for Adidas og Kanye har netop annonceret, at den teasede opdatering af 700’eren, Yeezy 700 V3, bliver sat til salg på mandag den 23. december.

Det er egentlig mærkeligt, at den fortsætter 700-serien, for den minder egentlig mest om en hybrid af den nye 380, 500 og ja, måske med en snert af 700. Mest af alt er det dog det nye plastik ‘net’ omkring overdelen, som giver modellen sit særlige look. De fleste sædvanlige Yeezy-forhandlere i Danmark har allerede startet deres raffles, ligesom modellen også lander hos Adidas selv.

Acne Studios er med på bølgen

90’erne løbeskosæstetik har sat deres tydelig præg på et hav af modeller de senere år, og Acne Studios vil også være med. For selvom det svenske brand ikke har sportshistorien med sig, eller et stort arkiv at dykke ned i, så er de også klar med et bud på klassisk løbesilhuet, som de selvfølgelig kalder Buzz.


Moda Operandi har to colorways, som gør noget mere ondt på månedsbudgettet end de gængse sportsmærker med en prisseddel på 3.275 kroner.

Nike dekonstruerer igen

Der er blevet spyttet ok mange colorways ud af Air Max 270 React i år, og det er også en fed blanding, hvor React-designet giver lidt mere attituden til både mellemsål og overdel.


På årets vel nok sidste versioneringer, får sneakeren lige lidt ekstra kant med fokus på det dekonstruerede look med de markante syninger, der sågar er eneste markering af Swoosh’en. Sneakersnstuff har begge colorways til 1.399 kroner.

Air Max 90 fejrer 30 årsjubilæum

Nike tager lidt forskud på glæderne, når de i morgen, lørdag, sætter en opdateret version af Air Max 90 til salg. Den redesignede udgave er nemlig en del af de 30 årsjubilæum, som silhuetten kan fejre i 2020. Og for virkelig at sætte fokus på de små nye detaljer – eftersigende et anderledes hælpanel og en højere tåboks – tyvstarter Nike fejringen med denne hvide colorway, som koster 1.200 kroner.


Et sandsynligt andet led i fejringen er det samarbejde med Undefeated, som har været teaset siden september. Det er stilrent og sender tanker mod Skeptas tidligere bud på Air Max 90-silhuetten med brugen af en enkel klar farve til at highlighte få detaljer.


Undefeated bruger lyse nuancer af blå, gul, grøn og rød til at fremhæve blandt andet sålen, deres logo på hælen og som en slags accentuering af mudguard’en. Alle farver kommer på en hvid eller en sort base. Undefeated sætter alle otte versioner til salg den 27. december, mens de blå og gule varianter skulle lande hos Nike (måske kun i USA) den 30. december.

Pharrell leger med 4D

Vi har lige snydt lidt og taget den 3d-printede sål med på vores liste over årets bedste sneaker-modeller, som du stadig kan købe, og nu understreger Pharrell Williams og Adidas, at sålens rejse kun er på vej op ad.


Stjerneproduceren har nemlig fået lov til at lave sin egen silhuet med den efterhånden velkendte og karakteristiske sål. Det er blevet til en grøn og en lilla colorway, hvor overdelen er en Primeknit-vævet sok med snørebånd. Udvalgte butikker har sat begge til salg i dag, mens de skulle få bredere release på Adidas.com den 11. januar. Prisen er 2.700 kroner.

Kiths Terrex får bredere release

I sidste uge skrev vi om Ronnie Fiegs flotte bud på Adidas Terrex Free Hiker, som blev solgt i forbindelse med en popup i Wyoming. Vi håbede, at den ville få en bredere release, og det får den faktisk allerede i dag, når Kith sætter den sorte colorway, vi har set, samt en ekstra version til salg i deres webshop.

Og begge versioner er altså med både Gore-Tex og Continental-sål, så de skulle kunne klare lidt af hvert vejrmæssigt. Samarbejdet inkluderer derudover også en lang dynejakke og et par ski.

Mere Gore-Tex

Når vi er ved det vandtætte materiale, så har Nike igen brugt det til at årstidssikre en af deres modeller. Her er det Air Force 1, som vi tidligere har set i forskellige colorways med Gore-Tex. Denne orange er dog en af de bedste, vi har set, især takket være de neonskrigende detaljer. Den skulle være til salg hos udvalgte forhandlere, men vi har endnu ikke fundet nogen på nettet. Imens du venter, kan du tjekke fire andre colorways ud hos Nike.

Gamerne kommer

Modeverdenen er begyndt at få øjenene op for det enorme marked, der gemmer sig i gaming-kulturen – og når selv et luksusmærke som Louis Vuitton kan finde en plads i en verden, der ikke just er kendt for sin stilinteresse, så er døren da sparket ind.


Adidas er klar til at gribe bolden med et samarbejde med gameren Ninja, der har fået lov til at sætte sig præg på Nite Jewel-silhuetten. Det er primært blevet til hans signaturfarver blå og gul samt selvfølgelig hans alias og designets navn ‘Time In’. Resultatet bliver sat til salg den 31. december hos Adidas.


Puma vil også være med og er klar med deres Yeezy/Vetements-lignende strømpe med gummisål-design, som de passende kalder ‘Active Gaming Footwear’. Tanken er, at man mest af alt har lyst til at have strømper på, når man spiller, men måske også skal bevæge sig rundt. Æstetikken er måske smag og behag, men Puma sælger den i hvert fald allerede for 700 kroner.

Nike fortsætter opbakning til Colin Kaepernick

Selvfølgelig er det god markedsføring, men eks-quarterbacken er blevet en så polariserende figur i amerikansk sport og kultur, at Nike alligevel også bekender kulør ved at vise Kaepernick sin støtte. Det gjorde brandet allerede med en af deres stærke ‘Just Do It’-kampagner, og nu følger de op med en Air Force 1 dedikeret til den amerikanske fodboldspiller.


Hans velkendte silhuet med stor afro er trykt på hælkappen, men datoen 081416, der på amerikansk betyder den 14. august 2016, gemmer sig under den gennemsigtige sål, og som altså markerer den dag, Kaepernick først startede sin protest imod politibrutalitet ved at knæle under nationalmelodien. Colin Kaepernick x Nike Air Force 1 CK skulle komme i salg den 28. december. Vi er dog ikke sikker på, om det kun gælder USA.

Flot Kayano 5

Vi runder årets sidste sneaker-opsamling af med noget så rent som ‘bare’ en pisseflot sko. Asics har nemlig ladet deres SportStyle-afdeling lege lidt med den velkendte GEL-Kayano 5 OG er både iøjenfaldende og flot samt enkelt og detaljeret på samme tid. Med colorblocking og det markante snøresystem er det også en fortolkning, der kender sine modetendenser. 43einhalb sætter den til salg for 1.050 kroner den 1. januar 2020.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af