Ugens bedste sneaker-nyheder – Yeezy, retro-looket og Converses miljøforsøg

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.

Nyt fra Yeezy-lejren

Kanye West hviler ikke på laurbærrerne, selvom han nu kan kalde sig dollarmilliardær. Sammen med Adidas spytter han nye Yeezy-colorways ud i en lind strøm. Nu skulle der dog også være lidt mere nyt under solen på vej.

Godt nok er der også tale om en ny farvevariant af Yeezy 500 High, som landede første gang i december, men den føles i hvert fald nyere end de mange 350-colorways. Den lander på lørdag, hvor blandt andre Storm får den til salg i København.

Converse mindsker miljøaftryk

Som så mange andre mærker har Converse lavet en underlinje, der forsøger at tænke mere bæredygtigt. Den hedder Renew, og de har netop lavet en Chuck 70 Hi og Ox, hvor overdelen inkorporerer ufarvede restmaterialer fra deres fabrikker.

De to modeller med det rå, dekonstruerede look skulle komme til salg snart hos Converse.

424 sætter sit præg på Adidas

Guillermo Andrade har igen slået pjalterne sammen med Adidas og har netop sluppet en ny kollektion, der igen er kendetegnet ved designerens røde signaturfarve. På skofronten er det blevet til hvide versioner af SC Premiere og Superstar samt en sort og en hvid colorway af Pro Model.

Hele kollektionen er til salg hos Adidas.

Adidas tager trail-sneakeren seriøst

Det er sneaker-tendensen, der kun bliver større og større, altså trail-looket. Og med sommerens forventelige staycation-vibes, så er hiking jo også en oplagt aktivitet. I så fald rammer Adidas’ nye model FYW XTA.

Som navnet afslører, så deler den nye silhuet lidt af sålens bølgende look med FYW S-97, men altså med en sål, der er seriøst terrængående – og som også minder lidt om Acne Studios’ Bolzter. Sneakersnstuff har FYW XTA til 1.199 kroner.

Sommerklar UltraBoost

Det er blevet en nyklassiker hos Adidas, og nu udbygger de familien med en sommerversion af den populære løbe-/hverdagssko. Her er overdelen nemlig gjort endnu lettere og åndbar med gennemsigtige paneler. Adidas er klar med fem colorways af UltraBoost Summer.Rdy til 1.499 kroner.

Saucony stikker ud

Det kommer ofte til at handle om de store i sneaker-landskabet, men heldigvis stikker de mindre også hovederne frem engang imellem. Som her hvor Sauconys Grid Azura 2000 lander i to nye colorways, der forstår at skabe lidt opmærksomhed. Sneaker Politics har den på hylderne.

Retromodernisme

Ja, noget af et ord, ikke? Men mange brands har i den senere tid hevet nogle helt gamle modeller frem fra gemmerne. Her snakker vi ikke om 90’er-bølgen, men skal snarere helt tilbage til 70’erne.

Hos New Balance er det blevet til 327-silhuetten, som nu lander i flere split-designs, hvor overdelen i bedste dekonstruerede stil ser ud til at være en splejsning af to colorways. Den er indtil videre kommet i to colorways hos New Balance.

Hos Nike er det den velkendte Daybreak, der er kommet i hænder på underafdelingen N. 354, der har givet retrosilhuetten en dekonstrueret overhaling. Udover de ufærdige kanter og synings-Swoosh’en har den også fået en mere sommerklar og åndbar overdel. Den første colorway er vist ikke landet på vores breddegrader, men tyske 43einhalb skulle få en anden colorways på hylderne snart.

Puma laver stærk colorway

Hvis Nike har Dunk’en, så har Puma vist Palace Guard. Lighederne er i hvert fald til at få øje på. Med deres nye er.ror-colorway omfavner Puma også det dekonstruerede look, som Nike og Off-White har dyrket en del sammen med den ‘åbne’ pløs. Flot er den. Pt. er den ikke til salg herhjemme, men den amerikanske afdeling af Puma har den på hylderne.

Reebok vil også være med

Victoria Beckhams seneste samarbejde med Reebok tager også udgangspunkt i basketballbanen. Deres Dual Court Mid 2 er nemlig et slags luksusbud på en basketsilhuet. Den kommer i fem colorways og fås også også i en low-version – alt sammen hos Reebok.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af