Kryptokunst er domineret af mænd – kun 16 procent af kunstnerne er kvinder

Kryptokunst er domineret af mænd – kun 16 procent af kunstnerne er kvinder
Grimes til Met Gala. (Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Markedet for NFT’er – digitale (kunst)værker, der købes med kryptovaluta på diverse blockchains – kæmper med en ekstrem mangel på diversitet.

En undersøgelse – som dækker over de seneste 21 måneder – fra ArtTactic viser, at blot 16 procent af NFT-kunstnerne på platformen Nifty er kvinder. Nifty er en af de mest populære platforme til salg og køb af kryptokunst.

Ifølge The Art Newspaper afslører tallene også, at de mest omsættende kunstnere består af en lille gruppe. 55 procent af alle salg kommer således fra kun fem procent af alle kunstnerne – mere præcist 16 personer.

Kigger man på det lidt større billede, ser det ikke meget bedre ud. Overordnet står de 25 procent mest sælgende kunstnere for hele 90 procent af det samlede salg.

Blandt de ti mest indtjenende kunstnere på tværs af hele NFT-markedet (og altså ikke kun Nifty) er der kun én kendt kvinde på listen. Det er sangerinden Grimes, der i foråret solgte en kollektion for 36 millioner kroner på 20 minutter.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af