J.K. Rowling politianmeldt for transfobiske udtalelser

J.K. Rowling politianmeldt for transfobiske udtalelser
J.K. Rowling til premieren på 'Fantastiske Skabninger 2: Grindelwalds forbrydelser' i 2018. (Foto: Samir Hussein/WireImage)

I 2026 kommer serie-udgaven af Harry Potter-bøgerne, og mens J.K. Rowling leder efter seriens hovedforfatter, skriver hun selv løs på blandt andet X.

Det har nu ført til en politianmeldelse fra den transkønnede, engelske journalist India Willoughby, som Rowling i flere år har haft konflikter med online. Det skriver Deadline.

Willoughby er ifølge sin egen profil på X »verdens første transkønnede nyhedsoplæser« og desuden tidligere ‘Big Brother’-deltager. Hun mener selv at have en helt klar politisag mod J.K. Rowling for hadforbrydelser, idet forfatteren insisterer på at referere til Willoughby som en mand.

J.K. Rowling har i årevis udsendt budskaber via sociale medier, der af kritikere er blevet opfattet som transfobiske. Blandt de kendte, der har taget afstand fra Rowling, er Harry Potter himself, Daniel Radcliffe.

Rowling mener på ingen måde, at der er hold i de nye anklager. Ikke fordi hun nægter at have refereret til Willoughby som en mand, men fordi der ikke er nogen lov imod at gøre præcis det. Desuden påstår hun, at hun vil fortælle politiet, at India Willoughby er »et klassisk eksempel på en mandlig narcissist«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af