Derfor glæder vi os til at se netop dem her til årets Met Gala

Derfor glæder vi os til at se netop dem her til årets Met Gala
Zendaya til Met Gala 2017 'Rei Kawakubo/Comme des Garcons: Art Of The In-Between'. (Foto: Rabbani og Solimene Photography/Getty Images)

Mandag er der Met Gala. På papiret et velgørenhedsbal, men i virkeligheden de olympiske lege i rød løber, hvor verdens mest kendte mennesker forsøger at overgå hinanden i fashion statements.

Vi har studeret rygterne om den tophemmelige gæsteliste og her er de stjerner, som vi har de største forhåbninger til. Fra dem, der altid leverer, til dem, der nærmere kandiderer til en most improved. Nå ja, og så til dem, der med rette kan føle sig personally victimized af Vogues chefredaktør, Anna Wintour.

Kim Kardashian: Fordi årets tema kan tolkes som en direkte kritik af hende

Met Galas tema hænger altid sammen med den aktuelle udstilling i museets kostumeafdeling, som i år er ‘Sleeping Beauties: Reawakening fashion’. Udstillingen består af uvurderlige, ældre designs, der har været gemt væk i diverse designhuses arkivlagre.

Mange har bemærket, at det kunne tolkes som en kommentar til Kim Kardashians berygtede look fra 2022-galaen, hvor hun efter sigende ødelagde den berømte Marilyn Monroe »Happy Birthday Mr. President« kjole.

Kim Kardashian og Pete Davidson til Met Gala 2022 ‘In America: An Anthology of Fashion’. (Foto: James Devaney/GC Images)

Årets tema om uerstattelige, historiske kostumer, der ikke kan bæres nogensinde igen, virker i hvert fald påfaldende. Ikke desto mindre er Kardashian inviteret, så Anna Wintour er nok mere ovre Marilyn-gate end internettet.

Dresscoden på den røde løber er en variation af udstillingen og bærer titlen ‘The Garden of Time’, hvilket referer til en novelle af samme navn af J.G. Ballard, som tematiserer et dystopisk samfund og dikotomien mellem skabelse og nedbrydelse.

Men det kan nok hurtigt blive vanskeligt at fortolke den slags abstrakte begreber i tyl, så med ‘Garden’ i titlen, vil der formentlig være mange, der dukker op i outfits inspireret af blomster. Det gjorde Kim Kardashian også i 2013 og der er sagt mange grimme ting om kjolen, der på en og samme tid gav associationer til mormors sofa og et fugtskadet bruseforhæng.

Kim Kardashian til Met Gala 2013 ‘PUNK: Chaos to Couture’. (Foto: Larry Busacca/Getty Images)

Med det sagt: Hatten af for at være firstmover på bodycon til gravide.

Billie Eilish: Fordi hun er Met Galas tema-duks

Hør, det betyder meget for fashion content creators og resten af os casuals, at man følger temaet. Enhver idiot kan jo tage noget mærkeligt på, så det handler om alle de frække referencer, som kenderne kan sidde og spotte. Billie Eilish er altid on theme, men aldrig på en alt for åbenlys måde og det er hele øvelsen.

Billie Eilish til Met Gala 2022 ‘In America: An Anthology of Fashion’. (Foto: Taylor Hill/Getty Images)

Eilish var en af de få, der med korsettop, draperinger ved hoften og choker havde styr på 1880’er-referencerne til The Gilded Age i 2022, hvor der var særligt mange, der tog let på temaet.

Billie Eilish til Met Gala 2021 ‘In America: A Lexicon Of Fashion’. (Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue)

Akkurat som Kim Kardashian gjorde i 2022, serverer Eilish Marilyn Monroe, men i 2021, hvor det derfor gav mening indenfor det amerikanske tema. Nå ja, og så fik hun designeren Oscar de la Renta til at udfase pels i sine kollektioner, før hun ville tage en af hans kjoler på.

Bad Bunny: Fordi han er en mand, der gør sig umage, okay!?

Barren for mændenes stil på løberen er desværre mildest talt i helvede. Så når Bad Bunny faktisk flere gange er mødt op i outfits, der sparker klassisk herremode i røven, og som sågar også følger temaet, så bliver man altså glad.

Bad Bunny til Met Gala 2022 ‘In America: An Anthology of Fashion’. (Foto: Jeff Kravitz/FilmMagic)

I år er Bad Bunny tilmed vært for gallaen sammen med Zendaya, J-Lo og Chris Hemsworth, så mon ikke han gør lidt ekstra ud af det?

Bad Bunny til Met Gala 2023 “Karl Lagerfeld: A Line of Beauty”. (Foto: Taylor Hill/Getty Images)

Margot Robbie: Fordi ingen er »in desperate need of Chanel«

Det er i modeverdenen et udbredt standpunkt, at Chanel ikke kan klæde sine stjerner på. Margot Robbie har haft en kontrakt med Chanel, som hun lige er sluppet ud af, hvorfor mange, også ovenpå Barbies presseturné, har store forventninger.

Sidste års Met Gala var lidt et flop for skuespillerinden, der dukkede op til Karl Lagerfeld-temaet i et meget undervældende look. Lagerfeld stod i spidsen for Chanel i 36 år, så der var formentlig rigeligt at vælge imellem.

Margot Robbie til Met Gala 2023 ‘Karl Lagerfeld: A Line Of Beauty’. (Foto: Jamie McCarthy/Getty Images)

Lupita Nyong’o: Fordi hendes styling altid er spot on

Når der er Met Gala, kan man ikke bare tage en kjole på og kalde det en dag. Hængehår og afblegede øjenbryn er ikke styling, Kendall Jenner, og vi glæder os til Lupita Nyong’o, fordi hun ikke er færdig, når hun har fået tøj på.

Lupita Nyong’o til Met Gala 2019 ‘Camp: Notes On Fashion’. (Foto: Rabbani og Solimene Photography/WireImage)

Det hele spiller: Hår, negle, makeup, smykker og accessories er on point. Uanset temaet.

Lupita Nyong’o til Met Gala 2021 ‘In America: A Lexicon Of Fashion’. (Foto: Mike Coppola/Getty Images)

Blake Lively: Fordi hun matcher løberen

Seriøst. Hun matcher altid løberen. Det er hendes ting.

Blake Lively til Met Gala 2016 ‘Manus x Machina: Fashion In An Age Of Technology’. (Foto: Venturelli/FilmMagic)
Blake Lively til Met Gala 2017 ‘Rei Kawakubo/Comme des Garcons: Art Of The In-Between’. (Foto: Karwai Tang/WireImage)
Blake Lively til Met Gala 2018 ‘Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination’. (Foto: Jackson Lee/Getty Images)
Blake Lively til Met Gala 2022 ‘In America: An Anthology of Fashion’. (Foto: Gotham/Getty Images)

Beyoncé og Taylor Swift: Fordi vi alligevel taler om dem

Mellem ‘Cowboy Carter’ og ‘TTPD’ er vi ved at være lidt trætte af, at alt handler om Taytay og Bey, men rygtemøllen siger, at de begge dukker op for første gang siden 2016, så man kunne forestille sig, at de gør sig umage.

Beyonce Knowles til Met Gala 2016 ‘Manus x Machina: Fashion In An Age Of Technology’. (Foto: Karwai Tang/WireImage)

Hvor forventningerne plejer at være høje til Beyoncé, er vi mere spændte om, om Taylor får hævet niveauet fra dette look, som er en kende Little J fra ‘Gossip Girl’ (efter forfattere havde givet op på hendes storyline).

Taylor Swift til Met Gala 2016 ‘Manus x Machina: Fashion In An Age Of Technology’. (Foto: Getty Images)

Zendaya: Fordi hun er Met Galas MVP

Zendaya er hende vi kommer for at se, fordi hun bare er on a fashion roll, hvor vi taler næsten lige så meget om hendes tøj som hendes film. Hun møder altid op i smukke, interessante og undertiden humoristiske looks, der eleverer hele eventet. Blandt andet her som Jeanne D’Arc i 2018, hvor temaet var katolske referencer.

Zendaya til Met Gala 2018 ‘Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination’. (Foto: Noam Galai/Getty Images for New York Magazine)

Zendayas stylist har joket med, at hun dukker op i en kæmpe tennisbold, men vi tvivler. Hun har dog været Askepot.

Zendaya til Met Gala 2019 ‘Camp: Notes On Fashion’. (Foto: Karwai Tang/WireImage)

Met Gala er generelt et godt sted for typer uden efternavn og Rihanna skulle også have været på listen, men hun har besluttet sig til at gøre noget stille og roligt i år, fordi hun er mor og ikke har tid til alt det lort (hendes egne ord).

Man kan heller ikke forvente, at hun skulle blive ved med at være paven af Met Gala for evigt.

Rihanna til Met Gala 2018 ‘Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination’. (Foto: Jackson Lee/Getty Images)
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af